Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos-csirkés nyársak babsalátával

Kolbászos-csirkés nyársak babsalátával
Kolbászos-csirkés nyársak babsalátával
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Irány a szabad! Bab, csirkemell, kolbász és nyárs. Mi lesz ebből? Finomság! 


 

hozzávalók / 4 adag

A kolbászos-csirkés nyárshoz

A babsalátához

ajánlat

Nyári grillezéshez ajánljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot áztassuk be egy éjszakára, majd főzzük meg enyhén sózott vízben 20-30 perc alatt. (Ne várjuk meg, amíg elkezd repedezni)
  2. A csirkemelleket vágjuk 3-4 kisebb darabra és csavarjuk egyenként a baconszeletekbe.
  3. A kolbászokat vágjuk 3-4 kisebb darabra. 
  4. A csirke-, és kolbászdarabokat a hagymával, gombával váltogatva tűzzük nyársra, (nem a hagyományos módon hosszában, hanem keresztben) és forgassuk meg az olajban. 
  5. A kolbászos-csirkés nyársakat szabad tűz fölött süssük szép pirosra.
  6. Közben a barnacukrot oldjuk fel a szójaszósz és az ecet keverékében, tegyük bele a pirospaprikát, a szeletekre vágott lilahagymát, a felaprított fokhagymát és az erőspaprikát és forraljuk legalább 3 percig.
  7. Vízben oldott kukoricaliszttel sűrítsük be, újra forraljuk fel, végüladjuk hozzá a babot és a kukoricát.
  8. Egy-egy kolbászos-csirkés nyársat tegyünk egy-egy tányérra, körítsük babsalátával. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 853
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

748
csirkemell filé 2 db
bacon 10 dkg
csiperkegomba 10 dkg
gyöngyhagyma 4 db
debreceni kolbász 20 dkg
napraforgó olaj 2 ek
barna cukor 3 ek
szójaszósz 1 ek
ecet 1 ek
alaplé 1 dl
paprika 0.5 közepes db
lila hagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
hegyes erős paprika 0.5 db
kukoricaliszt 2 evőkanál
fejtett bab 30 dkg
csemegekukorica 10 dkg