Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos egytálétel

Kolbászos egytálétel
Kolbászos egytálétel
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Laktatós egytálétel hideg téli napokra.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fodros kelt a  vastag szárától megtisztítjuk, falatnyi darabokra tépkedjük. Egy nagy tálba rakjuk, hideg vizet engedünk rá, pár percig hagyjuk benne állni. Kipecázzuk a víz tetejéről, és megismételjük az áztatást, leszűrjük.
  2. Az olajon megpirítjuk a kolbászt, kiszedjük, félrerakjuk.
  3. Ezután pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a fodros kelt, és addig pároljuk, amíg összeesik. Ha a savanyú káposzta túl savanyú, átmossuk, hozzáadjuk a kelhez, belerakjuk a burgonyát is. Ízlés szerint sózzuk, felöntjük egy kevés vízzel, és kis lángon puhára pároljuk, időnként megkeverjük.
  4. Amikor a krumpli megpuhult, visszarakjuk a kolbászt, és átmelegítjük.
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 657
elküldve: 1
receptkönyvben: 119
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
735 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sült kolbász savanyú káposztával, káposztás-kolbászos egytál fodros kellel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katalinka3
katalinka3 Fri, 2013-03-29 16:13

Katalinka3
Üdv.
Szerintem nagyon jó kis egytálétel.
Mentettem.
Köszi.
Katalinka3

471
olívaolaj 2 ek
kolbász 50 dkg
lila hagyma 1 nagy fej
fodros kel 20 dkg
savanyú káposzta 1 kg
burgonya 2 db
0 ízlés szerint