Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos fejtett bableves

Kolbászos fejtett bableves
Kolbászos fejtett bableves
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annyira szép babot láttam meg a piacon, hogy nem tudtam otthagyni, így a hétvégi főzés problémáját letudtam egy fazék levessel. Nem utolsó sorban a "második" lehetősége is benne van: főtt kolbász, mustár, kenyér.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fejtett babot 1 éjszakára beáztatjuk.
  2. A vöröshagymát megdinszteljük, rádobjuk a felaprított paradicsomot, a szeletelt fokhagymát és felaprított zöldségeket, a burgonya kivételével.
  3. Megszórjuk pirospaprikával, majd felengedjük vízzel, és beletesszük a babot.
  4. Sóval, összetört babérlevéllel ízesítjük.
  5. Amikor a bab félig megfőtt, beletesszük a meghámozott, egészben hagyott krumplit.
  6. Végül beletesszük a kolbászt, és készre főzzük.
  7. Tejföllel, ecettel kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 087
elküldve: 2
receptkönyvben: 58
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fejtettbab leves, kolbászos bableves, fejtettbab leves csípős kolbásszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gregor
Greg / Gregor Sun, 2017-02-05 11:32

A fejtett babot miért kell beáztatni? Az még friss és részben nedves is.

615
fejtett bab 50 dkg
csípős kolbász 30 dkg
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
burgonya 4 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 1 közepes db
babérlevél 1 db
fűszerpaprika 2 teáskanál
2 kávéskanál
napraforgó olaj 2 ek