Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos fetás frittata

Kolbászos fetás frittata
Kolbászos fetás frittata
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha a frittatát röviden kellene jellemeznem, garantáltan az Omlettek Királynője jelzővel látnám el. Mint az már oly sok posztból kiderült, fanatikus tojásimádók vagyunk, így nálunk ez az étel is garantáltan nagy kedvenc alap esetben is, arról nem is beszélve, hogy ha gazdagítjuk a kedvenc finomságainkkal.

Azért szeretem a frittatátát, mert nagyszerűen variálható recept, és csak a fantáziánk, na meg persze az ízlésünk szab határt annak, hogy hogyan készítjük.

Ez a kolbászos verzió is egy ilyen "ízélmény kísérlet" eredménye, és - bár nem éppen diétás - de nálunk óriási nagy kedvenc.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az újhagymát karikára vágjuk egy olyan serpenyőben, amit később a sütőbe is be tudunk tenni, megpirítjuk az olívaolajon, hozzáadjuk az apró kockára vágott kolbászt, és addig sütjük, amíg elkezdi engedni a benne lévő zsiradékot, és finom kolbász illat terjeng a levegőben.
  2. Ezt követően rádobjuk a szintén apró kockára vágott kaliforniai paprikát, és ezzel is összepirítjuk, arra vigyázzunk, hogy se a paprika, se a kolbász, se a hagyma ne égjen meg.
  3. A tojást egy tálban felverjük, sózzuk (azt tartsuk szem előtt, hogy a kolbász mennyire sós), borsozzuk, majd a kolbászos keverékre öntjük, megszórjuk a morzsolt feta sajttal, a felaprított petrezselyem zölddel, és megvárjuk, míg kezd felemelkedni.
  4. Mikor a teteje még nyers, de már kicsit kiemelkedik, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 4-5 percre, hogy aranybarnára piruljon a teteje.
  5. Ízlés szerint salátával, zöldségekkel, pirítóssal, forrón tálaljuk.
  6. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 814
elküldve: 0
receptkönyvben: 87
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

GastroHobbi

Mióta szakács: 2014.08.21.
58 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

kolbászos omlett, fetás-kolbászos omlett

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

987
tojás 8 db
feta sajt 20 dkg
csípős kolbász 15 dkg
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
újhagyma 4 közepes db
olívaolaj 1 ek
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint