Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos fűszeres sült tészta

Kolbászos fűszeres sült tészta
Kolbászos fűszeres sült tészta
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hirtelen felindulásból követtem el, az itthon található dolgkoból. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Csípős lesz, készítsünk hozzá vizet!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát az előírásnak megfelelően kifőzzük.
  2. Amíg a tészta fő, serpenyőben (vagy wokban, akkor egyszerre belefér majd a tészta) olajat hevítünk, megpirítjuk rajta az apróra vágott bacont, a negyed karikákra vágott kolbászt és a fél karikákra vágott csilipaprikát.
  3. Ízlés szerint locsoljuk meg sok-sok Worchestershire- és kevesebb szójaszósszal. Akkor jó, ha már nagyon sok zsír kisült belőlük.
  4. Szűrőkanállal szedjük tálra a serpenyő tartalmát, adjuk hozzá a karikákra vágott újhagymát.
  5. Az olajat vegyük le a tűzről, és ízesítsük tovább borssal, cukorral, sóval és csilivel.
  6. Az elkészült, lecsöpögtetett tásztát tegyük a forró olajba, és folyamatosan kevergetve süssük meg jól. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, de azért piruljon le. (Ha nem fér bele mind, akkor többszörre.)
  7. Tányérra szedjük (szintén szűrőkanállal, a visszamaradt olaj miatt), rátesszük a tejfölt, a sajtot és a hagymás-baconos keveréket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 359
elküldve: 2
receptkönyvben: 165
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gondűző serpenyős, sült tészta másképp

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gagarin70
gagarin70 Sun, 2011-03-27 14:04

Ma megcsináltam, ebédre (6 személyre turbózva) és isteni finom lett, mindenki imádta. Gondom nem lett kevesebb, de legalább ettünk egy jót! :) Köszi a receptet!

szépróza
szépróza / szépróza Thu, 2010-10-07 10:13

szia Márti,

gyors lesz, ígérem. ez nálunk is szempont volt :-)

majd számolj be, hogy hogy ízlett!

köszi a bizalmat! minden szépet és jót!

violin
violin Wed, 2010-10-06 16:03

Szia Szépróza!
Nekem is tetszik. Mára már elkészült a vacsi, kaszinótojás, de holnapra pont jó lesz, ám ebédre. Bízom benne, h. gyorsan elkészül, mert délre érek haza:)
Szép estéd legyen!
Üdv.:
Márti

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2010-10-06 11:06

Kedves Szépróza, ez nagyon finom volt, tényleg felráz ez a csípős ízkavalkád. Köszi az ötletet. Szép napot Neked! Edit.

szépróza
szépróza / szépróza Wed, 2010-10-06 11:21

Kedves Edit,

igazán örülök, hogy segítettem! :-)
köszi, hogy kipróbáltad, és meg is osztottad a véleményed!

Neked is minden szépet és jót!

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2010-10-05 12:37

Szia Szépróza!
A besorolás egyáltalán nem számít, nekem bejön ez a recept. A gondűzés meg éppen rámfér...

k.margaréta
k.margaréta Tue, 2010-10-05 11:18

Szia Szépróza!

Nem tudom, hogy milyen visszajelzést kapsz ehhez az ételhez, de nagyon fincsi dolgok vannak felsorolva és a fényképen is fantasztikusan néz ki! Részemről mentve!
Üdv.
Margit

1145
fusilli tészta 20 dkg
bacon 4 szelet
kolbász 10 dkg
chili 0.5 db
újhagyma 1 közepes db
tejföl 5 ek
sajt 15 dkg
worcestershire-szósz 2 csepp
szójaszósz 2 csepp
0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
cayenne bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek