Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos gombaleves

Kolbászos gombaleves
Kolbászos gombaleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tipikus "mi van a hűtőben" étel, maradék alapanyagmentő leves.

Mi nagyon szeretjük. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk és kockázzuk a hagymát, a gomba bőrét lehúzzuk, vékonyra szeleteljük, a fokhagymát megtisztítjuk, a gerezdeket félbevágjuk, a kolbászt, ha nem eleve szeletelt, felszeleteljük.
  2. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, utána beledobjuk a gombát, fokhagymát, majd a szeletelt kolbászt, közepes tűzön kevergetjük, míg a gomba megpuhul, majd felengedjük vízzel.
  3. Közben a sárgarépát megtisztítjuk, vékonyra karikázzuk, a krumplit meghámozzuk, kockázzuk. A leveshez adjuk a sárgarépát, pár perc múlva a krumplit, közben sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, majorannát és a babérlevelet is.
  4. Amikor a krumpli és a sárgarépa megpuhul, hozzáadjuk a tejfölös habarást. Összeforraljuk, és kész. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 627
elküldve: 0
receptkönyvben: 78
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gourmand

Mióta szakács: 2014.03.15.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombaleves kolbásszal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

935
napraforgó olaj 1 ek
csiperkegomba 1 nagy db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
paprikás kolbász 30 dkg
burgonya 2 közepes db
babérlevél 1 db
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 kávéskanál
majoranna 1 kk
tejföl 100 g
finomliszt 1 evőkanál
sárgarépa 1 közepes db
víz 6 dl