Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos-hagymás rétegezett burgonya

Kolbászos-hagymás rétegezett burgonya
Kolbászos-hagymás rétegezett burgonya
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, nagyon szaftos és elképesztően finom egytálétel, ami garantáltan pillanatok alatt el fog fogyni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat megpucoljuk, és egy éles késsel olyan vékonyra szeleteljük őket, amilyenre csak tudjuk (sőt, akár gyalulhatjuk is). Egy tálba félretesszük a karikákat, felöntjük vízzel, és fél órát állni hagyjuk. A vöröshagymával ugyanígy járunk el.
  2. Közben előkészítjük a többi hozzávalót: az olvasztott vajba reszeljük a fokhagymagerezdeket, felkarikázzuk a kolbászt, lereszeljük a sajtot, egy közepes méretű tepsit pedig vajjal kikenünk. A burgonyáról és a hagymáról leöntjük a vizet.
  3. Elkezdjük a rétegezést: az aljára leterítünk egy réteg burgonyaszeletet, erre jön egy sor hagyma. Sózzuk-borsozzuk, meglocsoljuk a fokhagymás olvasztott vajjal, majd jöhet egy réteg a kolbászból, valamint a sajtból.
  4. Még kétszer megismételjük a rétegezést (vagy amíg el nem fogynak a hozzávalóink). A tetejére egy sor burgonya kerül, erre reszelünk egy adag sajtot, majd rácsipkedünk egy kevés vajat.
  5. 200°C-ra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve sütjük fél órát, majd alufólia nélkül, 150°C-on még 20 percet. Nyugodtan pirítsuk oda egy kicsit, akkor jó, ha ropognak a szélső burgonyarétegek!
  6. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
  • sütési hőfok: 150°C
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 36
össznézettség: 7 472
elküldve: 5
receptkönyvben: 134
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1125 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott krumpli másként

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

650
burgonya 70 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
vaj 8 ek
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kolbász 15 dkg
edami sajt 15 dkg
vaj 15 g
petrezselyem 0 ízlés szerint