Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos-juhtúrós pogácsa Norbitól

Kolbászos-juhtúrós pogácsa Norbitól
Kolbászos-juhtúrós pogácsa Norbitól
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár Norbi eredetileg bivalykolbásszal készítette ezt a pogácsát, szerintem egyszerű parasztkolbásszal is finom. Az élesztőt nem kell külön felfuttatni, tésztája gyorsan összeállítható. Ezúttal Szilveszterre készült, "alkohol-szivacsnak"... :o)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szétnyomkodott juhtúrót, vajat, lisztet összegyúrjuk az elmorzsolt élesztővel.
  2. A kolbászról lehúzzuk a bőrét, kicsi darabokra vágjuk, és részletekben belegyúrjuk a tésztába. 
  3. A tésztát lisztezett deszkán kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk.
  4. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a felvert tojással megkenjük a tetejüket és megszórjuk reszelt sajttal. 
  5. 15 percig még kelesztjük a tepsin.
  6. A 160°-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. 

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 140
elküldve: 1
receptkönyvben: 172
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Debikusz

Mióta szakács: 2010.12.16.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

juhtúrós-kolbászos pogácsa, kolbászos-juhtúrós pogácsa

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hamupipoke68
hamupipoke68 Sun, 2011-03-13 20:54

NA, azt nem tudom ugye, hogy milyen lett volna az eredeti recept szerint, de így írtó finom lett!!!
Köszönet az alap ötletért!
JA, és végül dupláztam a lisztet(60 dkg). A többi ugyanaz.:)

hamupipoke68
hamupipoke68 Sun, 2011-03-13 17:50

Húha, nekem itt több dolog is nem stimmel! Valóban nem szükséges semmilyen folyadék ehhez a pogihoz? NEkem így egyáltalán nem szándékozott összeállni, úgy hogy kb. 3 dl joghurttal megtoldottam...
A másik, hogy ehhez a rengeteg zsiradékhoz összvissz 30 dkg liszt? Irtó zsíros lesz, nem?
NA, de majd mindjárt kiderül, most sül.:)
Üdv.: Hamupipőke

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-01-07 21:00

Kedves Debikusz!A jó tanácsokat a sütéshez, amiket adtál, megfogadom,köszi. :-))))
Remélem, hogy olyan jól sikerül majd elkészítenem, ahogy a Tiéd sikerült.
Szép estét! Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-01-06 22:10

Debikusz! A recept jó és én elkészítem, de nem a Norbi féle lisztből.Ha tehetném, megvenném, de nem tudom.Sima lisztből is elfogadható minőséget lehet készíteni, úgy gondolom.Nekem tetszik.Köszi!Éva-Anyóca

Debikusz
Debikusz / Debikusz Fri, 2011-01-07 12:13

Kedves Éva - én is így gondolom... Én réteslisztet használtam hozzá, és így is működött. (a kelt-, élesztőt tartalmazó tésztákhoz ezt szoktam)
Ennek a pogácsának lágyabb a tésztája mint amiket eddig készítettem, és sütés után is omlósabb volt, nem keményedett meg.

1124
finomliszt 30 dkg
juhtúró 25 dkg
vaj 25 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
2 kk
kolbász 10 dkg
tojás 1 db
sajt 10 dkg