Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos karfiolkrémleves

Kolbászos karfiolkrémleves
Kolbászos karfiolkrémleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt otthon kis csípős kolbászom, volt egy kis karfiol, ebből biztos jó leves lesz. Finom lett. Nem kell ám krémesíteni, lehet simán is, de valamiért így jobbnak láttam. Igaz, a főzésnél kell egy kis trükköt használni, hogy a kolbászt ne daráld meg.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük a vizet forrni, és beletesszük az erőleveskockát illetve a megmosott, felvágott karfiolt.
  2. Erőleves lévén én csak kis sót raktam bele, de rakható bele már most petrezselyem, illetve akár bors is, tetszés szerint fűszerezzük.
  3. Az általam használt kolbász egész gyorsan fő meg, ezért nem rögtön, hanem a már 5 perce fövő levesbe tettem bele. Karikázzuk fel a kolbászokat, és mehet bele a babérlevél. Amennyiben krémesíteni szeretnénk, akkor a trükk az, hogy én úgy főztem a levesbe a kolbászt, hogy egy nagyobb teatojásba tettem a babérlevéllel együtt. Ehhez jó egy egyszerű levesszűrő is. A lényeg, hogy legyen valami, amiben együtt tud maradni a kolbász, mert halászgatni macerás.
  4. Miután jól megfőtt a karfiol és a kolbász is (kb. 15 perc) vegyük ki a teatojást. Ez alatt nyugodtan belerakhatjuk a tejfölbe a lisztet, és keverjük csomómentesre. A lisztes tejfölt adagoljuk bele óvatosan, folyamatosan kevergetve. Ekkor még nem lesz teljesen sűrű, de sűrűsödnie kell a levesnek. Pár percet hagyjuk rottyanni, majd vegyük le a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni.
  5. Miután már nem annyira forró, botmixerrel vagy turmixgéppel turmixoljuk össze a levest, kicsit még így is felforralhatjuk, és ha akarunk sűrítsünk még rajta (én nem tettem meg). Tálaláskor tegyük bele a kolbászokból egy-két szemet. A legfinomabb pirítóssal együtt fogyasztva.
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 951
elküldve: 2
receptkönyvben: 131
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Sum Anachen

Mióta szakács: 2013.12.03.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

karfiolkrém leves, karfiol krémleves kolbásszal, krémleves karfiolból

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Krampusz53
Krampusz53 Wed, 2014-01-15 20:03

Megfőztem, tökéletes! Ezt a kolbászos trükköt alkalmazom majd más krémleveseknél is, mert a férjem így jobban megeszi :-) Köszi!
Anikó

Krampusz53
Krampusz53 Wed, 2014-01-01 12:48

Nagyon jó ötlet, köszi, hogy felraktad! A lencse leves után ez lesz az első, amit megfőzök! BÚÉK!
Anikó

250
leveskocka 1 db
víz 2 l
karfiol 1 kis db
csípős kolbász 5 dkg
0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
tejföl 3 dl
finomliszt 2 evőkanál
petrezselyem 0 ízlés szerint