Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos kelt koszorú

Kolbászos kelt koszorú
Kolbászos kelt koszorú
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy másik recept átalakítása ez, a Fűszeres spenótos koszorúé, ami a Sütni jó! 46. számú receptkönyvében található. Mivel nem szeretjük a spenótot, így teljesen más tésztát készítettem hozzá, csak a tölteléket tartottam meg.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Készíthetjük szalámival is vagy füstölt sajttal. Arra figyeljünk, hogy a sajt és a kolbász ne leygen egyszerre füstölt, mert az már sok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés tejbe pici cukrot  szórunk, meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt, kevés lisztet szórunk a tetejére.
  2. A lisztet beleszitáljuk egy tálba, közepébe készítünk egy mélyedést, beleöntjük az élesztős tejet, a sót, az oregánot, az olajat, és alaposan összegyúrjuk a maradék tejjel.
  3. Míg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. A hagymát felkockázzuk, a forró olajban megpároljuk. Ha kész, hozzáadjuk a paradicsompürét, a sót és a borsot, majd a fűszerpaprikát, és hagyjuk kihűlni.
  4. Mikor megkelt a tészta kinyújtjuk, és elkenjük rajta a tölteléket úgy, hogy a szélein 1 cm kimaradjon. Megszórjuk a felkockázott kolbásszal és a reszelt sajttal.
  5. A tésztát a hosszabbik oldalán feltekerjük, és tepsibe tesszük. A tészta koszorút 15 percig pihentetjük, majd 16 szeletet formázva bevágjuk (nem vágjuk teljesen át a tésztát).
  6. Végül megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 27x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 496
elküldve: 0
receptkönyvben: 122
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kolbászos koszorú, sós kalács, hagymás kalács

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anya-banya
Anya-banya Thu, 2012-04-05 20:39

Ez bitang jól néz ki. Biztos fincsi is. A tepsimben a helye, utána pedig a mindig fincsiségre éhes családom előtt.

316
finomliszt 50 dkg
élesztő 2.5 dkg
2 dkg
tej 2.5 dl
napraforgó olaj 1 dl
oregánó 0.25 dkg
vöröshagyma 15 dkg
napraforgó olaj 1 ek
sűrített paradicsom 70 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
kolbász 10 dkg
ementáli sajt 10 dkg