Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos kenyér Angelina-Fincsitől

Kolbászos kenyér Angelina-Fincsitől
Kolbászos kenyér Angelina-Fincsitől
130 perc / előkészület: 90 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akár ünnepekor, akár piknikre kiváló! Másnap, harmadnap is fogyasztható! Mindig siker, ha asztalra teszem, majonézzel, tormával, krémsajttal tálalom.

hozzávalók / 8 adag

Kenyérhez:

  • 50 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl víz
  • 2,5 dkg élesztő
  • 5 dkg zsír
  • 1,5 ek cukor
  • 2 tk só
  • 1 szál kolbász

A tejére:

  • 1 tojás
  • magvak vegyesen
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, és a hozzávalókból tésztát dagasztunk. 1 órán át  kelesztjük.
  2. A tésztát kettéosztjuk, és mindkettőből őzgerincforma hosszúságú téglalapot nyújtunk. A szélére teszünk egy ugyanilyen hosszú, héjától megtisztított szál kolbászt, és feltekerjük.
  3. Kizsírozott őzgerincformába langyos helyen letakarva 15 percig pihentetjük.
  4. Majd lekenjük tojással, megszórjuk magvakkal, és kb. 40 perc alatt piros-ropogósra sütjük két adagban.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 231
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Angelina-Fincsi

Mióta szakács: 2013.06.08.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

magos kenyér kolbásszal, kolbászos fehér kenyér, kolbásszal töltött kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!