Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos krumplileves Husitól

Kolbászos krumplileves Husitól
Kolbászos krumplileves Husitól
50 perc / előkészület: 5 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám isteni finom receptje alapján. :) Szívesen készítem hétköznap, de akár hétvégén is!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk. A fazékba beletesszük, ráengedjük a vizet, fűszerezzük, majd ha felforrt, lassú tűzön főzzük.
  2. Felkarikázzuk a kolbászt és a tisztított sárga- és fehérrépát, majd azt is hozzáadjuk levesünkhöz. Kb. 10 perc elteltével a tetszés szerint felvágott krumplit is beletesszük, majd addig főzzük, míg az összes zöldség megpuhul.
  3. Rántást készítünk: Az olajat serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, zsemleszínűre pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadunk egy kevés pirospaprikát, és felöntjük vízzel, majd visszatéve a tűzre, addig melegítjük, míg újra be nem sűrűsödik. A folyamatos kavargatás nagyon fontos!
  4. Szűrőn keresztül beleengedjük a levesünkbe, újra felrottyan, és kész is!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 955
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Husi

Mióta szakács: 2013.08.23.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

magyaros krumplileves, burgonyaleves, krumplileves kolbásszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

517
burgonya 2 db
kolbász 30 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
finomliszt 2 púpozott ek
víz 2 dl
napraforgó olaj 3 ek
víz 3 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint