Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos-krumplis quesadilla

Kolbászos-krumplis quesadilla
Kolbászos-krumplis quesadilla
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A TV Paprikát nézve figyeltem fel erre a receptre, s mivel szeretjük a mexikói ízeket, és a hozzávalók is elég egyszerűek, ezért kipróbáltam. (A hozzávalókat gyorsan leírtam, aztán emlékezetből állítottam össze, a család szerint nem rontottam el.) Paradicsomos salsát adtam hozzá, aminek a receptjét innen választottam ki, mégpedig Gréti receptjét.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Maradékokból is összeállítható, gyors vacsora. A tv-ben így serpenyőben állították össze, de én úgy gondoltam, legközelebb kontakt grillben fogom átsütni. Végül is ez egy melegszendvics féle. Hamarabb is kész lenne, ha egyszerre sülne mindkét oldala.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat héjában megfőzzük. (Lehet akár előző nap is, de felhasználhatunk hozzá egyszerű maradék főtt krumplit is.) A héját leszedjük, és felkockázzuk kb. 1,5-2 cm-es kockákra.
  2. Serpenyőben 3 ek olajat felhevítünk (közepes hőmérsékleten), és a felaprított lilahagymát megfuttatjuk rajta.
  3. Rádobjuk a kb. 1 cm-es darabokra vágott kolbászt, és egy picit átsütjük (1-2 perc). Most a krumplit is hozzákeverjük, megszórjuk a pirospaprikával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (sóval óvatosan a kolbász miatt), átkevergetjük (elég annyi ideig, amíg a paprikából kioldódik a színe).
  4. Ha mindenki csípősen szereti, most hozzákeverhetjük a felaprított chilit, ha egyénileg szeretnénk ízesíteni, akkor csak az összeállításnál szórjunk rá.
  5. Félretesszük a keveréket.
  6. Egy akkora tapadásmentes serpenyőt, mint a tortilla lapunk (én nagyobb méretűt vettem, kb. 26-30 centist) felhevítünk. (Én vékonyan ki szoktam olajozni a serpenyőt, kerámia ide vagy oda, valahogy jobban ízlik úgy minden, de persze lehet szárazon is.)
  7. Beleterítünk 1 tortilla lapot, és az egyik felébe rakjuk a krumplikeverék, a mozzarella darabok és a reszelt sajt negyedét (egyénileg chilizők most szórják meg ízlésük szerint). Félbehajtjuk a lapot, és addig sütjük, amíg kap egy kis színt az alja és a sajtok is elkezdenek olvadni, összeragasztva a tortillát. Ekkor egy palacsinta spatula segítségével megfordítjuk, és a másik felét is megpirítjuk.
  8. Paradicsom salsát kínálunk hozzá. (Jobb külön tálkában, úgy biztos nem áztatja át a tortillát.)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 973
elküldve: 1
receptkönyvben: 100
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

bebe74

Mióta szakács: 2014.05.07.
14 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kolbászos-mozzarellás tortilla, kolbászos-krumplis tortilla, quesadilla

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

983
tortilla lap 4 db
gyulai kolbász 40 dkg
burgonya 4 közepes db
lila hagyma 1 közepes fej
mozzarella 20 dkg
trappista sajt 15 dkg
fűszerpaprika 1 teáskanál
napraforgó olaj 3 ek
chili 0 ízlés szerint