Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos pizza

Kolbászos pizza
Kolbászos pizza
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újabb pizzarecept a pizzasütőmből. :-) Egyszer régen egy pizzériában ettem egy jó fokhagymás, hagymás, kolbászos pizzát. Most végre elkészítettem itthon. Rekordgyorsan elfogyott.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A feltéthez

ajánlat

Elkészíthető egyszerű tepsiben is, sőt a sülési idő akkor a harmadára csökken, elég lesz 15 percig sütni gázsütő 4. fokozatán. Persze előmelegített sütőről van szó.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet kelesztőtálba szitáljuk. A tejet éppen csak meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az élesztőt, és jól elkeverjük. Meleg helyen kb. 10-15 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Az élesztős tejet ráöntjük a lisztre, hozzáadjuk a sót, az olajat és a langyos vizet. Jól összegyúrjuk, és 20 percig a duplájára kelesztjük.
  3. A tésztát lisztezett deszkán a kívánt formára nyújtjuk, és a hideg pizzasütőbe tesszük, amit nem kell semmilyen zsiradékkal kikenni. Elkészíthetjük egyszerű tepsiben is, de ekkor a tepsit ki kell kenni zsírral, és úgy kell a tésztát beletenni.
  4. Egy kis tálba nyomjunk bele fél tubus pizzakrémet, törjük bele a fokhagymákat és jól keverjük össze. Ezzel kenjük meg a tésztánkat.
  5.  A kolbászt vágjuk vékony karikákra, és mikróhullámú sütőben kb. 1-2 percig melegítsük meg, ki fog sülni a zsírja, és így nem fog elázni a zsírtól a pizzánk. Tegyük rá pizzatésztára a kolbászkarikákat, a vékonyra szelt lilahagymát és zöldpaprikát. Végül szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal és oregánóval.
  6. Kapcsoljuk be a pizzasütőt, és 2. fokozaton süssük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 14 582
elküldve: 2
receptkönyvben: 94
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

KisnéTimi

Mióta szakács: 2011.02.01.
35 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

magyaros pizza, lilahagymás-kolbászos pizza pizzasütőben sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

459
finomliszt 40 dkg
tej 1 dl
cukor 0.5 ek
élesztő 2.5 dkg
1 kk
napraforgó olaj 4 ek
víz 1 dl
pizzaszósz 50 g
fokhagyma 4 gerezd
kolbász 10 dkg
lila hagyma 1 nagy fej
hegyes erős paprika 0.5 közepes db
trappista sajt 10 dkg
oregánó 0 ízlés szerint