Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos-póréhagymás pite

Kolbászos-póréhagymás pite
Kolbászos-póréhagymás pite
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem állítom, hogy egy átlagos hétköznap este nekiállnék elkészíteni ezt a pitét, mert bár nem bonyolult, mégis több lépésből áll, és kissé időigényes az elkészítése. Néha azonban egy finom vacsoráért megéri kivételt tenni, és munka után még ténykedni egy kicsit a konyhában.

hozzávalók / 6 adag

Pitetészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Pitetészta

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Golyót formázunk belőle, majd celofánba csomagolva 10 percre hűtőszekrénybe tesszük.
  2. 10 perc elteltével a tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát a pitetálba helyezzük, alufóliát terítünk rá, és nehezékként beborítjuk babbal/rizzsel vagy kifejezetten erre a célra szolgáló sütőgolyócskákkal.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd a nehezéket és az alufóliát eltávolítjuk, és még 10 percig sütjük.

Töltelék

  1. A póréhagymát és a kolbászt felkarikázzuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és pár perc alatt megfonnyasztjuk rajta a póréhagymát. A hagymát kiszedjük a serpenyőből, félretesszük, és a kolbászt is megpirítjuk a serpenyőben.
  2. A tojásokat a natúr joghurttal, sóval, borssal, szerecsendióval egyneműre keverjük egy kézi habverő segítségével.
  3. A póréhagymát és a kolbászokat elrendezzük a pitetésztán, majd ráöntjük a joghurtos keveréket úgy, hogy mindenhova jusson belőle. Reszelt sajttal megszórjuk.
  4. 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük a pitét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 714
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pink.Cékla

Mióta szakács: 2017.08.24.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pite
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kolbászos quiche

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

466
teljes kiőrlésű liszt 200 g
kókuszzsír 90 g
víz 50 ml
1 teáskanál
póréhagyma 3 db
kolbász 100 g
sajt 50 g
tojás 3 db
joghurt 250 g
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 késhegynyi