Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos-póréhagymás savanyúkáposzta-leves

Kolbászos-póréhagymás savanyúkáposzta-leves
Kolbászos-póréhagymás savanyúkáposzta-leves
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű, finom és gyors leves. Én cabanossi füstölt kolbásszal készítettem a levest, de elkészíthetjük debreceni vagy más kolbásszal is. Ha a káposzta nagyon savanyú, hideg vízzel mossuk át, és hagyjuk szűrődni.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A póréhagymát megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk. A kolbászt vékony szeletekre vágjuk.
  2. Az olajat egy fazékban felforrósítjuk, hozzáadjuk a kolbászt, és kb. 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a póréhagymát, és kb. 3-4 percet dinszteljük. Hozzáadjuk a káposztát, és további 1-2 percig dinszteljük.
  3. Megszórjuk a kétféle paprikával, jól elkeverjük. Felöntjük a paradicsommal és a levessel. Hozzáadjuk a babérlevelet, sóval, borssal és a cukorral ízesítsük.
  4. Felfőzzük, és lefedve közepes hőmérsékleten kb. 20 perc alatt megfőzzük. A végén hozzákeverjük a petrezselymet is.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 580
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

káposztás kolbászleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

342
kolbász 100 g
napraforgó olaj 1.5 ek
póréhagyma 0.5 db
savanyú káposzta 175 g
konzerv paradicsom 200 g
alaplé 375 ml
fűszerpaprika 1 tk
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
babérlevél 1 db
petrezselyem 1 ek