Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos rakott nokedli

Kolbászos rakott nokedli
Kolbászos rakott nokedli
100 perc / előkészület: 40 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, egyszerű, laktató étel.

hozzávalók / 4 adag

A nokedlihez

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást keményre főzzük, és a kolbásszal együtt karikára szeleteljük.
  2. Egy tepsit kikenünk olajjal, és fél adag nokedlit elterítünk benne.
  3. Ráhelyezzük a tojást és a kolbászt, ezután befedjük a maradék galuskával.
  4. A tetejét megkenjük tejföllel, reszelt sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.
  5. Nokedli tésztát keverünk, és forrásban lévő vízben kiszaggatjuk. Pár perc főzés után hideg vízbe leszűrjük, és folyó víz alatt leöblítjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 003
elküldve: 2
receptkönyvben: 156
elkészítve: 3/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbászos rakott nokedli, nokedli kolbásszal-sajttal lerakva, nokedli rakottan

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kormi47
kormi47 Tue, 2014-12-09 10:31

Drága Csilla! Elkészítettem a finom, laktató ételed, csak egy kifogásom lenne. Én is először a nokedli tésztát készítettem el, s csak utána a többit. Jó lenne kijavítanod a leírást, csak azért is, mert ezt nem én találtam meg, hanem a 15 éves kisunokám, aki meg volt lepődve, hogy hogyan is kell ezt így elkészíteni. Bár ez már csak logika kérdése, de a "gyengébbek" kedvéért nem ártana módosítani. Egyébként mindenkinek igen ízlett. Gratulálok, további kellemes napot, és még sok finom receptet.

gigi331
gigi / gigi331 Wed, 2012-03-28 14:43

Biztos finom és laktatós étel.
Ha haza megyek szabira biztos megcsinálom a családomnak.Köszi:)

Control
Control Wed, 2012-03-28 13:52

Fincsi lehet, ki fogom próbálni. Bár a leírásban a nokedli tészta készítés az utolsó pontba csúszott véletlenül.

1671
finomliszt 100 dkg
tojás 3 db
0 ízlés szerint
víz 1 dl
tojás 7 db
kolbász 25 dkg
tejföl 450 g
sajt 10 dkg