Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos rizsleves

Kolbászos rizsleves
Kolbászos rizsleves
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyermekkorom egyik "kedvenc" íze. Valamiért úgy emlékszem, hogy nem igazán szerettem ezt a levest, de így felnőtt fejjel mégis megkívántam az ízét. A feleségem szerint olyan lett, mint amit a nagymamája főzött.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk és felkarikázzuk, a krumplit és a zellert felkockázzuk. A vöröshegymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát durvára aprítjuk. A kolbászról lehúzzuk a bőrét és felkarikázzuk.
  2. A kolbászt megdinszteljük, hogy ereszen egy kis zsírt. Rátesszük a vöröshagymát, kicsit sózzuk és üvegesre pároljuk. Ha nincs elég zsiradék, akkor tegyünk rá még olajat. Mikor majdnem kész, mehet rá a fokhagyma, egyet keverünk rajta és tegyük rá a zöldségeket.
  3. 1-2 percig dinszteljük és öntsük fel annyi vízzel, vagy esetleg alaplével, hogy ellepje a zöldséget. Mikor már félig megfőtt, beleöntjük a rizst és forralunk rajta egyet. Felöntjük a megfelelő mennyiségű vízzel, és a rizst készre főzzük.
  4. Ha kész, akkor a tejfölből és a lisztből habarást készítünk, és a levesbe tesszük. 1-2 percig forraljuk.
  5. Tálalásnál az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 052
elküldve: 5
receptkönyvben: 225
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

BackerMan

Mióta szakács: 2012.05.19.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rizsleves, rizsleves kolbásszal, kolbászos rizses leves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tirinke
tirinke Wed, 2013-01-23 11:35

Sajnos nekem is a gyerekkorom jut róla eszembe...
Kötelező volt megenni pedig nem szerettem...sajnos próbakostolásra sem vagyok képes még ma sem.Pedig jól néz ki!

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Wed, 2013-01-23 15:54

A kérdés jó :) Gondolom attól függ, az ember lánya mennyi vízzel önti fel. Talán úgy másfél liter mehetett bele. Maradt egy adag belőle estére és az besűrűsödött, a rizs magába szívhatta a maradék levet, de az ízén ez mit sem változtatott :)

335
rizs 0.5 bögre
lángolt kolbász 15 dkg
sárgarépa 2 db
fehérrépa 2 kis db
petrezselyem 1 csokor
burgonya 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
zeller 1 kis db
víz 2 l
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 1 dl
finomliszt 1 evőkanál