Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos tarhonya

Kolbászos tarhonya
Kolbászos tarhonya
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tarhonyás hús gyakori szereplő az étlapunkon, ez adta az ötletet, hogy a hűtőben várakozó kolbászt ily módon használjam fel. Gyors, egyszerű és finom étel. Fél óra alatt elkészül.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kolbászt felkarikázzuk és az olajon pár perc alatt megpirítjuk.
  2. Kivesszük az edényből a kolbászkákat és ugyanazon az olajon barnára pirítjuk a tarhonyát.
  3. Felöntjük vízzel, fűszerezzük, belerakjuk az apróra vágott petrezselyem zöldjét és fedő alatt puhára főzzük. (Gyakran megkavarjuk és ha még szükséges, pótoljuk a vizet.)
  4. Ha puha a tarhonya, beleforgatjuk a kolbászt.



 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 29 156
elküldve: 7
receptkönyvben: 340
elkészítve: 16/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbász tarhonyásan, tarhonyás-kolbászos egytál, tarhonya kolbásszal

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Wed, 2015-05-20 08:50

Mi berzengóciaiak nemritkán krumplival készítjük el a tarhonyát,de így is nagyon ízlett családom minden tagjának.

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Tue, 2012-07-03 19:22

Nagyon megörültem ennek a receptnek, szeretem a tarhonyát és ez egy szuper egyszerű gyors vacsora! El is készítettem ma, apukám házi füstölésű kolbászával, naggyon finom lett:) Köszi szépen!
Én még egy kis hagymát is pirítottam a zsírban, valamint miután felöntöttem vízzel egy paradicsomot is beleaprítottam, szóval felturbóztam:) ezt elrontani nem lehet

veressandrea
Andi80 / veressandrea Thu, 2012-07-05 08:22

Kedves Aaaudrey,
A felturbózott verziód is fincsi lehet :-)
Örülök, hogy kipróbáltad.
Kedves egészségetekre!
Szép napot!
Üdv, Andi

petrezselyem
petrezselyem Tue, 2012-07-03 15:44

Kedves Andi!
Elkészült,nagyon finom lett,alig maradt belőle,majdnem mind befaltuk!Nagyon örülök,hogy ráakadtam erre a receptedre,köszi szépen,hogy felraktad.Mindenkinek csak ajánlani tudom.Egy kérdésem még lenne,te hogyan csinálod a tarhonyás húst?Ha leírnád nekem,nagyon megköszönném!További szép napot!
Üdv.:petrezselyem

veressandrea
Andi80 / veressandrea Thu, 2012-07-05 08:20

Kedves Petrezselyem,
Örülök, hogy ízlett :-) Köszi, hogy kipróbáltad.
A tarhonyás húsnak a tarhonyát ugyanígy készítem, a felkockázott húst ( általában csirkemell ) kevés olajon fehérre pirítom, sózom, borsozom, majd kevés vízzel fedő alatt puhára párolom. A puha husit a megpuhult tarhonyába keverem és még egy kicsit lefedem, hogy a gőzben is puhuljanak. Nem szoktam hagymát és piros paprikát sem alá tenni.
Szép napot kívánok!
Üdv, Andi

petrezselyem
petrezselyem Mon, 2012-07-02 15:05

Szia Andi80!
Szerinted házi füstölt száraz kolbásszal is működik ez a recept?Te ugye nem ilyennel csináltad ahogy a képen látom?Nekem csak ilyen van itthon,gondoltam holnap ebédre megcsinálnám.
Üdv:petrezselyem

veressandrea
Andi80 / veressandrea Mon, 2012-07-02 15:30

Kedves Petrezselyem,
Szerintem az is tökéletes bele. Majd írd meg, hogy ízlett. :-)
Szép napot!
Üdv, Andi

699
tarhonya 500 g
kolbász 15 dkg
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 3 ek
leveskocka 1 db
1 tk
bors 1 csipet