Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos tekercs Évi néni konyhájából

Kolbászos tekercs Évi néni konyhájából
Kolbászos tekercs Évi néni konyhájából
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, egyszerű, finom. Az eredeti recept darált bárány és sertéshús keverékéből készítette el, de nekem egyik sem volt itthon, viszont reggelire ezt szerettem volna csomagolni, így a fent említett húsokat használtam. Ezt éjjel egy ausztrál receptműsorban láttam, ahol elég erős hatással bír a távol-keleti konyha. Reggelre kelve nem emlékeztem a fűszerek egy részére, így rögtönöznöm kellett az otthon található anyagokból.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tészta kivételével mindent késes aprítóba teszünk, tekerünk rajta néhányat, hogy megdarálja, de kicsit darabos legyen.
  2. A leveles tésztát kinyújtjuk vékonyra (2-2,5 mm) téglalapokat vágunk belőle. A téglalap alján egy sor kolbászhúst halmozunk fel, rátekerjük a tésztát, tetejét tojással megkenjük.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 964
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: ausztrál
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap

egyéb elnevezések

csirkemelles tekercs, leveles tésztába tekert kolbászhús, kolbászos leveles

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2015-08-02 16:41

Ezért regisztráltál, hogy beszólj? Ráadásul ilyen velós megjegyzések? Küldjél minden receptemre. Ha nem így lesz, fogom hiányolni. :)

kószikószi
kószikószi Sun, 2015-08-02 13:40

no comment
no comment
no comment
no comment
no comment
no comment
no comment
no comment
no comment
no comment
no comment
no comment
no comment
no comment
no comment
no comment
ezt úgy hívják hot dog nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnooooooooooooooooooo ccccccccccccccccccccccoooooooooooooooooooooommmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnnnnnnnnnnttttttttttttttttttt

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-10-12 22:37

Valami nagyon guszta alkotás, köszönöm, mentve.:-O
Szép hétvégét és jó ötletelést kívánok, némi : "pihenéssel megzavarva!" :-O
Éva-Anyóca

339
leveles tészta 20 dkg
csirkemell filé 20 dkg
füstölt-főtt tarja 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
lila hagyma 1 kis fej
alma 1 kis db
tamarind paszta 1 evőkanál
lime levél 2 db
fűszersó 1 ek
koriander 1 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
tojás 1 db