Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos tekercsek pozsonyikiflitől

Kolbászos tekercsek pozsonyikiflitől
Kolbászos tekercsek pozsonyikiflitől
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis trükkel remekül kézbe fogható, íncsiklandó tekercseket készíthetünk könnyedén, némi kelt tészta és kolbász összekombinálásával. Ahogyan sok más esetben, itt is szabadon módosítható a töltelék: csípős, tejfölös, tejfölös-fokhagymás alapot is használhatunk, és a kolbászt sonkára, kolozsvári szalonnára cserélhetjük. A pestos-paradicsomos alapot jelen esetben az adta, hogy csak 1 egészen kevés házi füstölt kolbász akadt itthon, amit 5 dkg chorizo-val  egészítettem ki.

hozzávalók / 4 adag

tészta

szósz

töltelék

ajánlat

Tegyünk félre egy kevés kolbászt, és a sütés félidejében a sajt tetejére szórjuk rá: éppen ropogósra fog sülni a sajtba beleolvadva.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a kézmeleg tejbe morzsoljuk, és 1-1csipet só és liszt társaságában felfuttatjuk. Körülbelül 10 perc múlva a liszthez adjuk az összes többi hozzávalót, és szép egyenletes tésztát gyúrunk belőle. Letakarva, meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
  2. Eközben összekeverjük a pestot a sűrített paradicsommal. Apróra vágjuk a bacont és a kolbászt és a főtt tojásokat. Ezekhez hozzáadtuk a sajt felét és 1 evőkanálnyit a szószból, majd elkeverjük.
  3. A tésztát először a paradicsomos szósszal kenjük meg, majd a tölteléket is oszlassuk szét rajta. Bátran kenjük ki a szélekig. A hosszabb oldalánál megfogva, lassan tekerjük fel, hasonlóképp, mint a rétest.
  4. Vágjuk jó kétujjnyi csíkokra, és azokat fektessük sütőpapírral bélelt tepsire. ~8-12 darab tekercsünk lesz. 170 fokos sütőbe tesszük, majd 10 perc után kivesszük, megkenegetjük tejjel a tekercsek oldalát, rászórjuk a sajt másik felét, és további 15-20 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 013
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

pozsonyikifli

Mióta szakács: 2016.07.28.
33 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

főkategória: sós süti
alkategória: sós csiga
hasonló kategóriák: sajtos roló, sós batyu, fonat, sós masni, pereckék, párna, sós stangli, sós tallér, sörkiflik, pirog

egyéb elnevezések

kolbászos csiga, sós tekercs

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

645
finomliszt 25 dkg
friss élesztő 1 dkg
tojás 1 db
vaj 2 dkg
tej 1 dl
tejföl 1 ek
cukor 1 csipet
1 teáskanál
sűrített paradicsom 150 g
pesto 2 ek
trappista sajt 10 dkg
bacon 5 dkg
parasztkolbász 8 dkg
főtt tojás 2 db