Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos zöldbab-egytál

Kolbászos zöldbab-egytál
Kolbászos zöldbab-egytál
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami hasonló gyors egytálételt akartam készíteni, mint a nagy családi kedvenc zöldborsópörkölt, de ki akartam próbálni zöldbabbal. Ennek is nagy sikere volt, a pici maradékot el kellett tenni vacsorára.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, egyben hagyjuk. A sárgarépát és a krumplit megpucoljuk és feldaraboljuk. A kolbászokat felkarikázzuk.
  2. A vöröshagymát kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a kolbászkarikákat. Rádobjuk a krumplit és a sárgarépát. Tovább kevergetjük kis lángon. Megszórjuk egy kávéskanál pirospaprikával. Feleresztjük fél liter vízzel. Amikor felforrt, belerakjuk a zöldbabot és a fokhagymát.
  3. Sóval, natúr ételízesítővel és darált sós kápiával (ezt minden évben több üveggel elrakok) ízesítjük. Lefedve, nagyon kis lángon puhára főzzük.
  4. Kevés tejföllel a tetején tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 2 909
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
236 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldbabos egytálétel kolbásszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

313
olívaolaj 1 ek
zöldbab 30 dkg
lecsókolbász 15 dkg
lángolt kolbász 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
burgonya 2 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
ételízesítő 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 kávéskanál
paprikakrém 1 teáskanál
víz 500 ml
0 ízlés szerint