Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos zöldborsófőzelék egyszerűen

Kolbászos zöldborsófőzelék egyszerűen
Kolbászos zöldborsófőzelék egyszerűen
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran készítek zöldborsófőzeléket, mert gyors, egyszerű és szeretjük. :)

Én sosem készítek külön rántást a főzelékbe, csak habarom.

 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Inkább felnőtteknek ajánlom, a benne főtt fűszeres kolbász miatt. De anélkül is el lehet készíteni. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fazékba beleöntjük a borsót és a kolbászt. (Ha a kolbász nyers, akkor kisebb darabokra vágjuk, hogy egészen biztosan átfőjön az alatt az idő alatt, amíg a borsó megfő.) Ezután beletesszük a fűszereket, és felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi.
  2. Lefedjük a fazekat és feltesszük főni. Addig főzzük, amíg a borsó el nem készül. (A borsó minőségétől függ, hogy ez meddig tart. Lehet 15, de lehet 25 perc is. Időnként meg kell kóstolni.)
  3. Ezalatt elkészítjük a habarást. Egy edényben habverővel összekeverjük a tejfölt, a tejet és a lisztet csomómentesre. (Én sosem készítem tejszínnel, mert úgy túl édeskés, túl krémes lesz.)
  4. A megfőtt főzelékből kivesszük a kolbászokat, mert csak zavarnának a habarásnál. Ezután beleöntjük a habarást a forrásban lévő főzelékbe úgy, hogy közben keverjük a habverővel. Addig kevergetjük, amíg a főzelék újra fel nem forr. Ilyenkor érdemes megkóstolni, hogy elég fűszeres-e, és ha kell, akkor még meg lehet sózni például.
  5. Ezután érdemes állni hagyni még 5-10 percig, hogy rendesen besűrűsödjön. A kolbászt csak a tálban tesszük vissza a főzelékbe.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 47 467
elküldve: 3
receptkönyvben: 82
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Vera vagyok

Mióta szakács: 2013.04.04.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

habart borsófőzelék, zöldborsófőzelék, kolbászos zöldborsófőzelék

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marnika
marnika Mon, 2014-07-28 23:06

Mindig ezt az oldalt nézem, ha főzni szeretnék valamit. 2 éve kezdtem el főzni és csuda jó recepteket találok itt, mint például ezt a kolbászos zöldborsó főzeléket. Köszönöm

511
zöldborsó 450 g
csípős kolbász 20 dkg
tejföl 200 ml
tej 250 ml
finomliszt 4.5 evőkanál
babérlevél 2 db
2 teáskanál
majoranna 1 kk
ételízesítő 1 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál