Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kölesből süti

Kölesből süti
Kölesből süti
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a kölest, és az édességeket is, szóval adott volt, hogy mit is csináljak :-) Legközelebb túróval keverem ki, és szaftosabbra csinálom! Próba szerencse!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Mandulatej helyett mehet sima tej, vagy akármilyen növényi tej. Ez tényleg kisebb adag, így rögtön csinálhatunk dupla mennyiséget is :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a kölest feltesszük főni másfélszeres vízmennyiséggel és egy pici sóval.
  2. Amikor elfőtt a víz, akkor ízesítjük a megdagadt kölest (a sárgabaracklekvár kivételével mindent beletettem), és hozzáöntjük a mandulatejet, majd puhára főzzük. Egy nagyon picit szottyosra hagyjuk, mielőtt betesszük a sütőbe.
  3. Előmelegített sütőben, kb. 170-180 °C-on 35 percig sütjük, egy olívaolajozott pici tepsikében (2 személyes recept, akár rögtön duplázhatunk is).
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 20 145
elküldve: 0
receptkönyvben: 83
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulatejes köles süti, baracklekváros kölessüti, reform süti kölesből

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

368
köles 100 g
víz 150 ml
0 ízlés szerint
citromhéj 0.5 citromból nyert
erythritol 45 g
vanília 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
lenmag 2 teáskanál
útifű maghéj 1 ek
mandulatej 100 ml
sárgabaracklekvár 4 ek
olívaolaj 0.5 ek