Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Köleses-krumplis fasírozott

Köleses-krumplis fasírozott
Köleses-krumplis fasírozott
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csupán annyi, hogy a hagyományostól kissé eltérően készítettem el.

Igaz, első készítésem, de már több alkalommal ettem ilyet, és nagyon megízlett.

Csak az étkezési kölest nehezen tudtam beszerezni, így most készült végre el.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Mindenkinek, aki szereti az újdonságokat.

Nagyon jó főzelékekhez feltétnek is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat megmossuk, és héjasan sós vízben puhára főzzük
  2. Majd közben a hagymákat megtisztítjuk apró kockára vágjuk.
  3. A darált húst egy nagyobb tálba tesszük, és hozzáadjuk a hagymákat, 2 tojást, borsot, ételízesítőt, kölest, sót, zöldségzöldjét, paprikát, zsemlemorzsát. Majd jól összedolgozzuk, s félretesszük.
  4. A megfőtt krumpli héját lehúzzuk, és krumlitörővel pépesre törjük, majd a masszához dolgozzuk.

  5. Egy kis méretű tepsit kizsírozunk, és két rudat formálunk belőle, majd tepsibe tesszük. A maradék tojást felverjük, és megkenjük a tetejét.

  6. Előmelegített sütőben közepes lángon félig megsütjük 25 perc alatt, majd kivesszük, és alufóliával letakarjuk. A sütő rácsát feltesszük a harmadik rácstartóra, és 15 perc alatt készre sütjük.
  7. Kivesszük a sütőből, és alufóliával letakarva kissé hagyjuk hűlni.
  8. Majd szeletekre vágjuk, és bármilyen körettel kínálhatjuk. Savanyúságot adhatunk még mellé.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x15 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 306
elküldve: 3
receptkönyvben: 100
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

köleses fasírt, húsos kölesfasírt

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Fri, 2013-03-15 16:03

Szia Leila!

Nem kell a kölest előfőzni, ugyan úgy meg fog puhulni.
Sok sikert kivánok hozzá,és elnézést kérek de nem voltam gép közelben,igy válaszolni sem tudtam!
Üdv..Kellemes hosszú hérvégét kivánok!

nagyleila
nagyleila Mon, 2013-03-18 20:52

Szia Gabimami!
Köszönöm szépen a választ! Neked elhiszem, hogy nem kell előfőzni, szeretem a receptjeidet :)
Ha elkészítettem jelzek, hogyan sikerült.

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Tue, 2013-03-19 11:16

Szia Leila!
Én mindegyik receptemért bátran ki állok,mert nem szakácskönyvekből másolom,saját magam és mind amit nagymamámtól tanultam. Bárkinek merem ajánlani, mert tudom,hogy nagyon sok családnál az anyagi részt is nézni kell,én tudom,és benne élek.Így csak olyat teszek fel mely árban elérhető,finom kiadós,és biztosan mások is meg kedvelik. Nekem ez nagy öröm számomra,hísz unokáim és kis családom is örül minden különlegesen elkészített ételemnek,sütiknek,s bárminek melyet mindig ötletem alapján készítek el. Ajánlani tudom, a most fel tett sütiket is ahogy én tanultam 6-lapost mert fini és kiadós.
További szépnapot kivánok!

344
darált sertéshús 50 dkg
köles 4 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 5 gerezd
tojás 2 db
burgonya 2 db
zsemlemorzsa 3 ek
bors 2 csipet
0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
sertészsír 1 ek
tojás 1 db