Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolozsvári rakott káposzta 3.

Kolozsvári rakott káposzta 3.
Kolozsvári rakott káposzta 3.
75 perc / előkészület: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből nem lehet keveset csinálni:). Egyrészt mert nagyon finom, másrészt pedig ha pár napot hidegen áll, még finomabb lesz..

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Kockára vágva, adagonként lefagyaszthatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A savanyú káposztát gyorsan átmossuk hideg vízben, és pár kanál olajon megdinszteljük (vagy apróra vágott szalonnakocka zsírján).
  2. A bögre rizst pici olajon felforrósítjuk, majd ugyanazon bögrével mérve, adunk hozzá két bögre forrásban lévő vizet, beleteszünk egy füstölt kockát, és puhára főzzük.
  3. A darált húst az előzőleg megfonnyasztott hagymával együtt gyakran kevergetve puhára pároljuk.
  4. Végén fűszerezzük: só, bors kömény, paprika. (A házias íz érdekében egy-két gerezd átnyomott fokhagyma is mehet bele).
  5. Ezután már csak össze kell rakni az alapanyagokat rétegesen és megsütni. 
  6. A kivajazott tepsi aljára kerül egy réteg káposzta (egyharmad), rá egy réteg hús (kb. fele) és a húsra a kolbászkarikák. Végül rásimítjuk a rizst. A rizsre jön a 2. réteg káposzta, jól megtejfelezve! Majd kezdjük elölről a rétegeket. Legfelül káposzta legyen.
  7. A maradék tejfellel jól befedjük, és egy kis szalonnakockával, apróra vágott kolbászdarabkákkal megszórjuk.
  8. Aláöntjük a maradék füstölt levet, majd forró sütőbe tesszük. 20-25 percig lefedve pároljuk, és fedő nélkül sütjük még 15-20 percet, amíg kicsit megpirul.

  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 39x23 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 60
össznézettség: 286 971
elküldve: 81
receptkönyvben: 1 582
elkészítve: 105/115
Facebookon megjelent: 2

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

rakott káposzta szalonnával, kolbásszal, húsos rakott savanyú káposzta

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagyné gizike
nagyné gizike Fri, 2017-04-14 19:56

Át néztem pár receptett egyet ki is emeltem nagyón kőszönöm kűlömben mind elnyerte a tetszésemköszi

bubuka86
bubuka86 Sun, 2017-01-15 17:12

A savanyú káposztás ételeket mindenféle formában szeretjük, így még nem próbáltam ugyan, de szerintem ami késik nem múlik.. :)

N_Veronika
N_Veronika Thu, 2017-01-05 17:19

Koszonjuk szepen ezt a csudajo receptet! Anyosom is megdicserte - ami ritka :D Ha kolozsvari akkor csak eszerint a recept szerint!

tekovacs
tekovacs / tekovacs Fri, 2017-01-06 09:33

Köszönöm a visszajelzést. Mi is nagyon szeretjük. :) Üdv. Emi, és BUÉK, további sok jó sütés-főzést! ;)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2015-03-31 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.03.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

tekovacs
tekovacs / tekovacs Fri, 2014-11-28 16:44

Köszönöm a hozzászólásokat! Nagyon szégyenlem magam, hogy többeket válasz nélkül hagytam..., Ne haragudjatok, de kezdetben gyakorlatlan voltam, mostanában meg nem sokat nézegettem a recepteket, sajnos :( A lényeg, hogy a rakott káposzta finom :) Én is hamarosan beiktatom megint. Sziasztok, és jó sütés-főzést, karácsonyi készülődést Mindnyájatoknak!

trudy_bm
trudy_bm Thu, 2014-11-27 14:51

csatlakozom a tobbi hozzaszolasokhoz, a ferjem kedvence a rakott krumpli de ennek a kolozsvari kaposztanak a megkostolasa utan kijelentette, hogy ez all matol az elso helyen, koszonjuk

Fanikaf
Fanikaf Thu, 2014-02-27 20:20

Csak azért regisztráltam, hogy megköszönjem a receptet. Elkészítettem. Isteni fincsi lett... Igaz, cserépedényben sütöttem :D Fagyaszthatóság...? Nem tudom.... A hatalmas római tálat kikaparta a család! Bátran ajánlom mindenkinek!

szvetter
szvetter Thu, 2014-01-30 17:36

Átnéztem pár receptet, szerintem ez a legjobb!:)))
Nagyon éhes lettem!:D
És persze elmentettem!:DD
Köszönöm szépen!:)

Amiira
Amiira / Amiira Sat, 2011-10-29 13:59

Köszönöm a receptet!Ugyan régebben már elkészítettem, anyukámtól tanultam, erdélyi, viszont nem voltam biztos egy két-lépésben!Imádom ezt az ételt(ugyan szalonna meg kolbász nélkül, mert nem eszünk disznóhúst,így pulykából készül, de így is ízletes) üdv. Amiira.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-01-17 09:34

Én a főtt rizst a darálthúsból készült pörkölt-tel össze szoktam keverni és nem fedem le süténél, hiszen minden már előre megfőtt, nem szükséges a további párolás, csak az, hogy sütés során az ízek összeérjenek.

szépróza
szépróza / szépróza Sun, 2011-01-16 23:40

rendkívül meggyőző. a fagyaszthatóság pláne meggyőzött... ha minden jól megy, hétvégén nekiugrok. köszi a receptet :-)

658
savanyú káposzta 1 kg
sertéslapocka 1 kg
rizs 1 bögre
füstölthús kocka 1 db
vöröshagyma 2 nagy fej
lángolt kolbász 15 dkg
füstölt szalonna 15 dkg
fűszerpaprika 1 ek
bors 1 kk
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
tejföl 6 dl
alaplé 2 dl
napraforgó olaj 3 ek
vaj 1 ek