Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolozsvári rakott káposzta Iluskától

Kolozsvári rakott káposzta Iluskától
Kolozsvári rakott káposzta Iluskától
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokan úgy gondolják, sokáig tart a rakott káposzta elkészítése, pedig egyszerre oda lehet tenni minden hozzávalót, megpárolni, főzni. Ha megfelelő ízesítésű lesz, a végeredmény egy finom, laktató étel...

Én saját káposztámból készítem (Hordós káposzta Iluskától), ami tutira finom!!

A tejfölös tojásból, én közé is szoktam tenni, így szaftosabb lesz.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát 1 ek zsírban megdinszteljük néha megkavarva és pici vizet aláöntözve.
  2. A rizst hideg, bő, sós vízben az egy ek olajjal lassú tűzön megfőzzük. Ha megfőtt, hideg vízzel leöblítjük, majd lecsöpögtetjük.
  3. A  2 ek zsírban az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, fűszerpaprikával meghintjük, tehetünk bele 1 ek ízesített paradicsompürétmajd a darált húst hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal, kakukkfűvel, borsikafűvel, házi ételízesítővel, a tört fokhagymával ízesítjük. Készre pároljuk.
  4. A rizst és a kész darált húst összeöntjük.
  5. Egy tűzálló tálat zsírral kikenünk, a fele káposztát beleterítjük. Majd a rizses húst ráöntjük. A maradék káposztával befedjük, és végül a tojással elkevert tejföllel megöntözzük. Tetejét kevés fűszerrel meghintjük.
  6. 200 fokon fél óráig sütjük. Ha megfelelő hőmérsékletűre hűlt, akkor tálaljuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 290
elküldve: 5
receptkönyvben: 293
elkészítve: 22/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
749 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös rakott káposzta, savanyú káposztás egytálétel, rizses hússal rakott káposzta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-02-25 00:03

Kedves Iluska!

Hűha, ez az étel nagyon ott van :-), guszta, finomságos, kínálja magát, -köszönöm, még belefér az időbe, el fogom készíteni, ezzel a laktató étellel búcsúztatván a telet.:-D
Szép hetet kívánok!

Éva-Anyóca

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2013-02-25 10:18

Köszi Éva!Remélem már igazán vége lesz a télnek,mert már elég belőle.Mosolygós napot! :-))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-02-25 13:49

Kedves Ilus74!

Nagyon várom már azt a napot, amikor végre ki lehet majd mondani, na most már tényleg tavasz van, :) ...bár ma is kezdett a nap sütni, és fantasztikus tavaszias illat volt a levegőben,...de az eső pityergősre fogta,újra, jó most még kicsit essen, kell a földnek, később már ne, melegre, és napfényre lenne szükség.:-D
Nagyon!! :-D
Anyukám előkertjében, nem csak a tulipánok, jácintok bújtak ki, mint nálunk, hanem a csodás tulipánfája is tele van csodás nagy rügyekkel, ami maga a virág, úgyhogy remélem, megmaradnak..:-D
Szép napot!

Éva-Anyóca

876
savanyú káposzta 70 dkg
rizs 1 bögre
sertéslapocka 60 dkg
sertészsír 3 ek
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
tejföl 3 dl
tojás 2 db