Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolozsvári sajtos rakott káposzta

Kolozsvári sajtos rakott káposzta
Kolozsvári sajtos rakott káposzta
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családom egyik kedvenc étele.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Káposztát megmossuk, rövidebbre vágjuk.
  2. Olajon megdinszteljük, és puhára pároljuk, sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük.
  3. Rizst sós vízben puhára megfőzzük. Tojást megfőzzük, felkarikázzuk.
  4. Cikkere szeletelt hagymát olajon megdinszteljük, őrölt fűszerpaprikával megszórjuk.
  5. Egy közepes tepsit olajjal kikenjük, 2 ek. zsemlemorzsával meghintjük. Káposzta felét beletesszük. Erre a rizs kerül, amit pörköltalappal meglocsolunk.
  6. Elosztjuk rajta a felszeletelt tojást, meglocsoljuk tejföllel.
  7. Rátesszük a maradék káposztát, maradék pörköltalappal meglocsoljuk, azután tejföllel, reszelt sajttal megszórjuk, és készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 886
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott káposzta, savanyú káposzta rakottas

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

766
savanyú káposzta 1 kg
napraforgó olaj 6 ek
gyors rizs 25 dkg
0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 2 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
tojás 4 db
tejföl 3 dl
füstölt sajt 20 dkg