Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolozsvári tekercs

Kolozsvári tekercs
Kolozsvári tekercs
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégi alkotásaim egyike. Mivel kelkáposztafőzelék mellé készült, így gondoltam feldobom egy kis zölddel, hogy mutatósabb legyen. Ezt nyugodtan ki lehet hagyni belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hidegen és melegen egyaránt nagyon ízletes.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon feltesszük sülni, majd hozzátesszük a bacont, és zsírjára sütjük.
  2. A darálthúsra ráütjük a tojást, hozzáadjuk az egyéb fűszereket, és hozzákeverjük a szalonnás-hagymás keverésket is. Jól összedolgozzuk.
  3. A vékonyra szeletelt szalonnákat egy nagyobb darab alufóliára fektetjük hosszában úgy, hogy a széleik fedjék egymást.
  4. A szalonnaalapra rátesszük a darálthús felét, arra az előfőzött kelkáposztaleveleket, majd a maradék darálthúst is rárétegezzük.
  5. A közepére a hosszúkásra vágott füstölt sajt kerül.
  6. Végül feltekerjük az egészet az alufólia segítségével. Jól behajtogatjuk a fóliát, és még egy nagyobb darab alufóliába becsomagoljuk.
  7. A roládunkat püspökkenyér formájú tepsibe tesszük.
  8. Kb. 40-45 percig sütjük így, majd szétnyitjuk rajta a fóliát, és pirítjuk még kb. 20 perc.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 19 510
elküldve: 4
receptkönyvben: 277
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

deakanett

Mióta szakács: 2010.10.01.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kelkáposztás göngyölt hús, kelkáposztás hústekercs kolozsvári szalonnával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vioriká Moiszé
Vioriká Moiszé Thu, 2013-11-28 10:00

Kedves Anett ,, brilliáns a recepted ,,, a kelkáposzta helyett sült paprikát raktam ,,menyei lett , kösz a recept ,,, üdv,,,, Ibolya.

Józsáné Reni
Józsáné Reni / Józsáné Reni Fri, 2010-12-24 20:07

Kedves DEAKANETT!
Elkészítettem az általad feltett receptet,nagyon finom lett és kiadós is.Én bacon szalonnát használtam és a közepébe félbevágott főttojást tettem.Köszi a receptet.
üdv:Reni

deakanett
deakanett / deakanett Fri, 2010-12-24 22:53

Kedves Reni!
Örülök, hogy ízlett a tekercs és annak is, hogy megosztottad ezt velem. Legközelebb én is kipróbálom a tojásos verziót.
Boldog karácsonyt:Anett

varikriszti
varikriszti Wed, 2010-11-10 14:16

Kedves Deák Anett!
Köszönöm ezt a finom receptet.Kolozsvári szalonna helyett szeletelt bacont használtam.Nagyon finom volt.Máskor is ezt fogom készíteni a kelkáposzta főzelékhez,de lehet hogy máshoz is.Még egyszer köszönöm!Üdv.:Kriszta

deakanett
deakanett / deakanett Thu, 2010-11-11 06:43

Kedves Kriszta!
Örülök, hogy ízlett! Finom minden szalonnával, és egy kicsit feldobja a főzeléket. (Amit én személy szerint magában is nagyon szeretek.) Üdv:Anett

747
darált sertéshús 50 dkg
kolozsvári szalonna 20 dkg
bacon 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
tojás 1 db
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
füstölt sajt 10 dkg
kelkáposzta levél 4 db
olívaolaj 1 ek