Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Köményes keksz

Köményes keksz
Köményes keksz
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazából nincs túl nagy története ennek a receptnek, egyszerűen csak valami sós kekszet akartam enni, és mivel hogy nem találtam kedvemrevaló receptet, kreáltam egyet. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a lisztet, a sót, a sütőport és a köményt.
  2. Majd hozzáadjuk a puhára olvasztott margarint és a tojást. Jól összedolgozzuk a matériát, utána jöhet bele a reszelt sajt. Végül egy jól gyurmázható anyagot kell kapjunk.
  3. A tésztából golyócskákat formálunk, majd tenyerünkkel kilapítjuk őket, és a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 
  4. Az előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük őket, a legkisebb fokozatú lángon. (Nekem egy elég öreg gázsütőm van, így a tepsit és a kekszeket is időnként meg kell forgatni.)  Kb. 23 db keksz jön ki a tésztából.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 38x39 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 290
elküldve: 2
receptkönyvben: 76
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

a séf macskája

Mióta szakács: 2012.09.22.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

köményes süti, trappista sajtos keksz, köménymagos-sajtos

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kelemen erzsebet
kelemen erzsebet Thu, 2012-09-27 21:36

A 12,5 dkg. margarint patikamérlegen méred ki, vagy egyszerűen csak kettévágsz egy kocka margarint? Mindig elbizonytalanodok az ilyen precíz mértékegységektől, mert én elég nagyvonalúan kezelem a hozzávalókat, mérleg ritkán kerül elő a konyhámban. De a sütid jól néz ki! Kicsit nagyobb adagban valószínűleg kipróbálom. Meddig áll el? lehet belőle spájzolni?

a séf macskája
a séf macskája / a séf macskája Fri, 2012-09-28 14:12

Ha margarinról van szó, akkor általában a papíron levő beosztást veszem alapul és annyit vágok le belőle, amennyi kell. (Habár jelen esetben egy pontosan 12,5 dkg maradék margarin darab volt a hűtőben! :) ) A meddig áll el és a spájzolás kérdésre nem nagyon tudom a választ, nálunk nem maradnak meg annyi ideig a sütik, hogy ezeket teszteljem. De fém dobozban egy hétig biztosan eláll, valószínűleg tovább is...
Remélem tudtam segíteni a válaszaimmal és örülök, hogy tetszik a receptem! :D

464
finomliszt 185 g
margarin 12.5 dkg
tojás 1 db
trappista sajt 60 g
sütőpor 1 csomag
1 tk
köménymag 0 ízlés szerint