Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Köményes-sajtos ropi

Köményes-sajtos ropi
Köményes-sajtos ropi
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis nassolni való, beszélgetések mellé.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Sörkorcsolya, borkorcsolya.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt, a vajat, tejfölt, a sót és a lisztet összedolgozzuk. Jó kemény tésztát kapunk!
  2. Egy órára becsomagolva a hűtőbe tesszük.
  3. 3 részre vágjuk. Egyenként fél centi vastagra kinyújtjuk, a tetejét megkenjük a tojássárgájával, rátesszük a reszelt sajtot (én bele is nyomkodtam), majd egy éles spatulával (kinek mivel) kb. fél centis, hosszú csíkokat vágunk. Óvatosan a sütőpapírral (szilikon sütőlappal) kibélelt tepsibe fektetjük szorosan. Nekem az 1 kg réteslisztből 4 nagy tepsi lett.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 15-17 perc alatt sül meg.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 50x50 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 931
elküldve: 4
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Bejja

Mióta szakács: 2012.03.21.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos rúd, köményes-sajtos rúd

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

877
rétesliszt 100 dkg
vaj 40 dkg
friss élesztő 5 dkg
tejföl 2 dl
2 kávéskanál
köménymag 1 kávéskanál
tojássárgája 1 db
sajt 50 dkg