Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Köményes sós nyuszik

Köményes sós nyuszik
Köményes sós nyuszik
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazán finom rágcsálnivaló, húsvétra ideális.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet morzsoljuk el a margarinnal, majd a többi hozzávalóval jól gyúrjuk össze (lehet, több tejföl is szükséges).
  2. Lisztes felületen nyújtsuk kb. fél cm vastagságúra, és szúrjunk ki a tésztából forma segítségével a nyuszikat.
  3. Rakjuk sütőpapíros tepsibe, kenjük le felvert tojással, és szórjuk meg egész köménnyel. Előmelegített, 200 °C-os sütőben süssük szép pirosra.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 924
elküldve: 4
receptkönyvben: 105
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: húsvét
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós nyuszik, köményes nyuszik, húsvéti sós nyuszik

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

490
finomliszt 40 dkg
margarin 16 dkg
tojás 1 db
1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
tejföl 5 ek
köménymag 0 ízlés szerint
tojás 1 db