Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Köménymagleves inkognitóban

Köménymagleves inkognitóban
Köménymagleves inkognitóban
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család nagyon nem szereti a köménymagot, de miután egészséges (én meg nagyon szeretem), ezért kénytelen vagyok inkognitóban belecsempészni az ételekbe. Általában teatojásba rakom, és mielőtt meglátják, kiveszem az ételből, vagy egyes esetekben őröltet használok. A köménymaglevest szerencsére sikerült úgy megvariálni, hogy még szeretik is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés olívaolajon megpirítjuk a köménymagot. Amikor már pattog, lehúzzuk a tűzhelyről, késhegynyi liszttel és pirospaprikával megszórjuk.
  2. Feleresztjük fél liter vízzel, ízlés szerint sózzuk, beledobunk egy babérlevelet és egy kis fej hagymát.
  3. Nagyon kis lángon főzzük 20-25 percig. Ekkor leszűrjük, a tiszta levesbe belehabarjuk a felvert tojást, és egy kevés almaecettel ízesítjük.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 152
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
271 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves

egyéb elnevezések

köményes leves, köményes tojásleves, tojásleves köménymaggal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

84
olívaolaj 1 ek
köménymag 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 késhegynyi
finomliszt 2 g
víz 5 dl
babérlevél 1 db
vöröshagyma 1 kis db
0 ízlés szerint
tojás 1 db
almaecet 1 ek