Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Köménymagos mini kiflik

Köménymagos mini kiflik
Köménymagos mini kiflik
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Délutáni beszélgetéshez, borkorcsolyának ajánlom. Igazán frissen finom, de egy hétig is fogyasztható. Megszámoltam, ebből az adagból 128 darab kiskifli készül.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk, majd ezt a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
  2. Vastag rudat formálunk belőle és 16 egyenlő részre felvágjuk, majd ezekből gombócokat formálunk.
  3. A gombócokat (pihentetés nélkül) kb. 15 cm átmérőjű kerek lapokra nyújtjuk.
  4. A lapokat 4 vágással 8 egyenlő háromszögre vágjuk, majd a háromszögeket kívülről befelé haladva felsodorjuk és kis kiflivé hajlítjuk.
  5. A kifliket megkenjük tojással, megszórjuk köménymaggal, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 552
elküldve: 4
receptkönyvben: 194
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Muci
Muci / Muci Sat, 2011-01-01 18:07

Kedves Kicsi Manó !
Örülök , hogy bejött a recept. Neked is BUÉK !
Üdv.: Muci

Kicsi Manó
Kicsi Manó / Kicsi Manó Fri, 2010-12-31 14:09

  Köszi a receptet, nagyon finomak lettek a kis kiflik! Szilveszteri csemege lesz, méghozzá első osztályú. :) BÚÉK!

Muci
Muci / Muci Tue, 2010-11-30 17:47

Kedves " kecskesajt "
Nagyon szívesen. Feltúrbózva is biztos nagyon finom.
Üdv.: Muci

kecskesajt
kecskesajt / kecskesajt Tue, 2010-11-30 13:39

Kedves Muci!
Köszönöm, hogy megosztottad velem ezt a receptet, épp most sült ki. Isteni finom!!!
Igaz pluszban megtöltöttem oregánóval és füstöltsajt-csíkokkal, de ez a tészta recept nagyon el van találva!!!

475
finomliszt 50 dkg
disznózsír 10 dkg
margarin 10 dkg
tojássárgája 2 db
élesztő 3 dkg
tej 0.5 dl
cukor 0.5 teáskanál
2 kávéskanál
tejföl 2 ek
tojás 1 db
köménymag 0 ízlés szerint