Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Konfitált báránycsülök zöld morzsában

Konfitált báránycsülök zöld morzsában
Konfitált báránycsülök zöld morzsában
500 perc / előkészület: 60 perc főzés: 20 perc sütés: 420 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első saját fejlesztésű főételem. :)

Libazsír helyett használhatunk olívaolajat, aminek hatására kicsit lágyabb ízű lesz a hús, de ha szeretjük a markánsabb ízeket, maradjunk a libazsírnál.

Az elkészítési idő elég hosszú, de nem muszáj az elfogyasztás napján megcsinálni. Mivel a konfitált étel hűtőben, jól lezárt edényben hetekig is eláll, elkészíthetjük előre. A lényeg, hogy a zsiradék teljesen elfedje a húst, és zsírjában hagyjuk kihűlni.

hozzávalók / 8 adag

A bárányhoz

A morzsához

A fehérrépapüréhez

ajánlat

Erzsébet Pince "Király" 2009 borral igen nagy élményt nyújtott.

Szólj hozzá!

elkészítés

Konfitált báránycsülök:

  1. A megmosott, letisztított báránycsülköket sózzuk, borsozzuk, majd tegyük egy olyan sütőbe helyezhető edénybe amiben éppen, hogy elférnek. Minél nagyobb tér ki van töltve az edényen belül, annál kevesebb zsiradékra van szükség.
  2. A zsiradékot melegítsük fel 50°C körülire, majd öntsünk a csülökre annyit, amennyi ellepi. Ha passzentos az edény, elég lesz 1 kg.
  3. A megpucolt fokhagymát, rozmaringot dobjuk a zsiradékba.
  4. Tegyük az egészet 85°C-ra beállított sütőbe, és a bárány korától függően hagyjuk ott 7-10 órán keresztül. Villával ellenőrizhetjük, hogy megpuhult-e. Ha nem tud a gázsütőnk 85°C-t, akkor az ajtaját résnyire nyissuk ki, és támasszuk meg valamivel, és úgy állítsuk be a pontos hőfokot.
  5. Olvasszunk vajat egy lábosban, és adjunk hozzá 1 mk ételszínezéket. Keverjük el, majd pirítsuk meg benne a panko morzsát.
  6. Ha a csülök elkészült, vegyük ki a zsírból, csöpögtessük le egy kicsit, majd hempergessük meg a zöld morzsában.
  7. Tálaljuk vaníliás fehérrépapürével.

Vaníliás fehérrépapüré:

  1. A fehérrépát, krumplit, almát kockázzuk fel, és tegyük egy megfelelő edénybe.
  2. Öntsünk az edénybe annyi tej és húsleves keveréket, amennyi éppen ellepi a zöldségeket, majd fedő alatt 20 perc alatt puhára főzzük.
  3. Hozzáadjuk a kikapart vaníliamagokat, sózzuk, borsozzuk.
  4. Pürésítsük botmixerrel vagy turmixgépben. A kívánt állagot beállíthatjuk  a maradék tej-alaplé hozzáadásával. Ne legyen túl híg.
  5. Vajjal, citromlével ízesítsük.
  • sütési hőfok: 85°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 077
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

dnbsoldiers

Mióta szakács: 2013.01.27.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: nehéz
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

konfitált báránycsülök zöldmorzsában vaníliás fehérrépapürével, konfitált bárány

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1939
bárányhús 1.2 dkg
libazsír 150 dkg
rozmaring 3 szál
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
panko 10 dkg
vaj 2 ek
ételfesték 1 kávéskanál
fehérrépa 6 közepes db
burgonya 4 db
alma 1 db
alaplé 5 dl
tej 5 dl
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 ek
vanília 1 db