Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Konfitált borjú fehérpecsenye tonhalhúsos majonézzel

Konfitált borjú fehérpecsenye tonhalhúsos majonézzel
Konfitált borjú fehérpecsenye tonhalhúsos majonézzel
165 perc / előkészület: 30 perc sütés: 135 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A klasszikus vitello tonnato nevű olasz előétel egyik változata. Isteni! Ha időnk engedi, tálalás előtt a tonhalas majonézzel megkent hússzeleteket hűtőben érleljük, de frissen is kiváló.

hozzávalók / 4 adag

A borjúhushoz

A majonézhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borjút sózzuk, őrölt fehérborssal ízesítjük.
  2. A borjút kiolajozott tepsiben 80 fokos sütőben 2 óráig konfitáljuk, majd hirtelen pirítjuk (10-15 percig 200 fokon), majd hűtjük.
  3. Közben elkészítjük a majonézt (nem ám tubusos majonézzel dolgozunk!!! :): 2 tojássárgájához állandó keverés mellett (habverővel vagy kézi mixerrel)  cseppenként ill. csorgatva adagoljuk az olajat, míg sűrű, vajszerű nem lesz, majd citromlével, porcukorral, mustárral, őrölt fehérborssal ízesítjük, és annyi tejszínt adunk hozzá, hogy mártás sűrűségű legyen. Hűtőbe tesszük.
  4. Miután a hús elkészült, a majonézt elkeverjük az áttört tonhallal.
  5. A szeletelt húst tálra rendezzük, és a tonhalas majonézzel átkenjük, kapribogyóval meghintjük.
  6. A radicchiót mellé tépkedjük, és reszelt parmezánnal meghintjük.
  • sütési hőfok: 80°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 036
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

vitello tonnato, konfitált borjú fehérpecsenye tonhalhúsos majonézzel, parmezános radicchióval

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

626
borjúhús 40 dkg
napraforgó olaj 2 ek
tonhalkonzerv 40 g
kapribogyó 5 dkg
radicchio 1 db
parmezán sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
tojássárgája 2 db
porcukor 1 teáskanál
fehér bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 fél citromból nyert
habtejszín 1.5 dl
mustár 1 kk
0 ízlés szerint