Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Konfitált császárhús Évi nénitől

Konfitált császárhús Évi nénitől
Konfitált császárhús Évi nénitől
160 perc / előkészület: 10 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyönyörű zsenge, húsos császárhúsra bukkantam a piacon, aminek nem tudtam ellenállni. Készítettem már többféleképpen, de most ezt a módszert választottam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretnek burgonyát tálaltam, melyet cikkekre vágva 3-4 percet főztem sós vízben, majd megszórtam borssal, cayene-borssal, kevés füstölt paprikával. Locsoltam rá a sült hús zsírjából 2-3 kanálnyit, és sütőben 20 perc alatt megpirítottam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A császárhúst megmossuk, ketté- vagy négybe vágjuk. A bőrt éles késsel bemetsszük.
  2. A fűszerekkel mindenütt alaposan bekenjük, bedörzsölve a bőr vágásaiba is. A bőrös felét téve felülre a hús köré, alá tesszük a fokhagymát és a négyfelé vágott hagymát. Tetejére tesszük a kakukkfű ágakat és a babérlevelet, és aláöntjük a fehérbort és annyi zsírt, hogy a húst teljesen ellepje.
  3. 120-130 fokos sütőben sütjük legalább 2 órát, míg a hús omlós lesz. Ekkor leöntjük róla a levet, és 10-15 perc a alatt piros, ropogósra sütjük.
  • sütési hőfok: 120°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x20 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 770
elküldve: 2
receptkönyvben: 60
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

konfitált sertéshús, lassan sült császárhús, sült sertéshús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1147
sertéshús 1 kg
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
fehér hagyma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
kakukkfű 3 szál
babérlevél 2 db
fehérbor 2 dl
mangalica zsír 30 dkg