Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Konfitált kacsacomb borban gőzölt körtével és röszti burgonyával

Konfitált kacsacomb borban gőzölt körtével és röszti burgonyával
Konfitált kacsacomb borban gőzölt körtével és röszti burgonyával
500 perc / előkészület: 200 perc sütés: 300 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Konfitálás nem más, mint lassú sütés alacsony hőfokon.

A modern kifejezés egy régi technikát takar, de érdemes használni.

A lényeg, hogy teljesen el kell lepje a húst a zsiradék, és 80-90 fokon 4-6 órán át sütjük a húst, amíg vajpuha nem lesz.

hozzávalók / 4 adag

Kacsacomb konfitálás

Körte gőzölve

Röszti burgonya

Tálalás

Sütőzsiradék

Kacsacomb konfitálás
Szólj hozzá!

elkészítés

Kacsacomb konfitálás

  1. A kacsacombot megtisztítjuk, és 6%-os sóoldatban pácoljuk 3 órát. Utána lemossuk és a fűszerekkel bedörzsöljük. A kacsa bőrös öldalát 1 percig forró zsírban megpirítjuk.
  2. A kacsazsírt megolvasztjuk egy megfelelő mély tepsiben vagy kerámia tálban, és a combokat belehelyezzük a tisztított hagymával, fokhagymával együtt.
  3. 90 fokon 4-6 órán át "sütjük" a húst, amíg vajpuha nem lesz. A combot kivesszük a zsírból ha szükséges a bőrös felét grillezőben pirosra sütjük. A zsírt lehűtjük és felhasználható újra, de meg is lehet enni, nagyon finom.

Körte gőzölve

  1. A körtét meghámozzuk, félbevágjuk, és a magházat kivájjuk.
  2. Fehér, száraz borban megforgatjuk a körtéket.
  3. Kis tepsiben, 150 fokos sütőben 15 percig borral gőzöljük a körtét.
  4. A diót megszórjuk nádcukorral, és serpenyőben a cukorral pirítjuk, karamellizáljuk a diót.

Rösti burgonya

  1. A burgonyát megpucoljuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, vizet forralunk sóval, és reszelt burgonyára öntjük, 3 perc múlva leszűrjük, így kb félig megpuhul és jól formázható lesz.
  2. Fűszerezzük, és pirított hagymával elkeverjük.
  3. Formázzuk és tömörítjük.
  4. Kacsazsíron megsütjük pirosra.

Tálalás

  1. A kacsát kivesszük a zsírból, és bőrével felfele, 220 fokos sütőben 10 perc alatt ropogósra sütjük a bőrt.
  2. Tálaláskor a rukkolasalátára rakjuk a körtét, mellé helyezzük a kacsacombot és a röszti burgonyát.
  • sütési hőfok: 80°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 18 979
elküldve: 3
receptkönyvben: 256
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: 1

szakács

Friedrich Antal

Mióta szakács: 2010.02.08.
77 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Márton-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
receptverseny: Somat Karácsonyi finomságok
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kacsasült

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Miren
Miren Thu, 2015-12-24 10:23

Kedves Antal!
Nemrég tettem be egy jénaiban a kacsahúst a sütőbe. Lefedjem?
Köszönöm szépen,
Miren

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Mon, 2015-12-21 07:35

Kedves Antal!
Szerintem is, nagyon finom így a kacsacomb "kétszer sütve"...
Remélem nem haragszol, ha felhívom a figyelmet, a -"sok ünnepek előtt", arra, a nagy előnyére is, hogy jó előre elkészíthető.
Konfitálás után, áttesszük egy edénybe, és "teaszűrőn" rászűrjük a kacsazsírt, -lepje el!, -ha kihűlt, be a hűtőbe, -hetekig eláll. Annyit veszünk ki belőle, amennyi éppen kell, -és "megpirítjuk". Így "percek alatt", isteni sült kacsacombot tehetünk az asztalra.

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Wed, 2015-11-11 14:13

Kedves Antal!
Én is hasonlóképpen készítem, nagyon guszta!
Végre valaki, aki szómagyarázatot használ, hogy az is tudja, akinek fogalma sincs róla, de úgy elkészítené, csak nem meri, mert gondolja, valami extrém dologról lehet szó, s ő biztosan nem tudja azt megcsinálni! (A konfitálásra gondolok!)
Nálunk karácsonykor "kötelező" menü, különleges párolt lila káposztával, burgonyával, a receptjeim között meg is találod, ha érdekelne - ugyan kacsacombbal látható, de a káposzta miatt tettem fel! :)
Már a kacsát fel sem tehetném, mert én is így készítem, mint írtam, csak esetleg a fűszerezésben térünk el kicsit! :)
Nagyon megörültem a receptednek! :)
További jó töltögetést! :)

1935
kacsacomb 4 közepes db
4 dkg
bors 1 dkg
kakukkfű 1 dkg
rozmaring 1 szál
fokhagyma 5 gerezd
vöröshagyma 2 közepes db
körte 2 közepes db
fehérbor 4 dl
dió 4 dkg
nádcukor 1 teáskanál
burgonya 50 dkg
vöröshagyma 1 kis db
1 ek
bors 0 ízlés szerint
kacsazsír 2 ek
szerecsendió 1 csipet
rukkola 5 dkg