Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Konfitált kacsacomb rendhagyó körettel (Kacsa konfit 3.)

Konfitált kacsacomb rendhagyó körettel (Kacsa konfit 3.)
Konfitált kacsacomb rendhagyó körettel (Kacsa konfit 3.)
135 perc / előkészület: 15 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kacsacomb hagymás törtkrumplival és párolt lilakáposztával kicsit másképp.)

hozzávalók / 4 adag

A kacsacombokhoz

A hagymalekvárhoz

ajánlat

Huppancson pedig egy másik kacsás káposztás őrület:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsacombokat megtisztítjuk, bedörzsöljük sóval és borssal. Egy tepsibe tesszük és leöntjük olvasztott kacsazsírral (ne legyen forró), hozzáadjuk a pucolatlan fokhagymagerezdeket és a babérleveleket.
  2. Kb. 2 órán keresztül sütjük 95-100 fokon. Egy maghőmérő segítségével láthatjuk, hogy a kacsacombokat 85-90 fok között kell sütnünk.
  3. A lilakáposztát besózzuk, hagyjuk állni egy fél órát, majd átmossuk  hideg vízzel. Egy serpenyőben pár evőkanál vízzel és mézzel roppanósra pároljuk. Hagyjuk kihűlni.
  4. A krumplikat pár evőkanál vízzel és egy kevés kacsazsírral, sóval egy edényben megpároljuk 5-6 perc alatt. Alacsony lángon, ha kell a fedő és a krumpli közé zsírpapírt is tehetünk, hogy a gőz bent maradjon. Hagyjuk kihűlni.
  5. A réteslapokat megvajazzuk, megtöltjük a krumplival, erre helyezzük a lilakáposztát, óvatosan betekerjük és 180 fokon aranybarnára sütjük.
  6. A hagymalekvárt megtaláljuk itt: hagymalekvár. Annyi a különbség, hogy egy kicsivel több alaplevet adjunk hozzá és a végén keverjük bele a zselésítő anyagot. Hűtőben pár óra alatt gyönyörűen összeáll. A zsír, ami  esetleg kicsapódik,  egy éles, hideg késsel könnyen eltávolítható.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 672
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Angela

Mióta szakács: 2009.02.19.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: nehéz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

konfitált kacsacomb lilakáposztával másképpen, konfitált kacsacomb lilakáposztás-krumplis rétessel és hagymazselével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

3157
vöröskáposzta 25 dkg
méz 0.5 teáskanál
burgonya 30 dkg
kacsazsír 2 ek
réteslap 3 db
vaj 2 ek
kacsacomb 2 db
fokhagyma 5 g
babérlevél 5 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kacsazsír 100 dkg
lila hagyma 1 kg
vaj 2 ek
méz 4 ek
balzsamecet 3 ek
1 ek
kakukkfű 2 kk
fahéj 1 kk
alaplé 2 dl
száraz vörösbor 2 dl
agar agar 20 g