Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Konfitált kacsamell gorgonzola mártással

Konfitált kacsamell gorgonzola mártással
Konfitált kacsamell gorgonzola mártással
165 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekemtől már megkaptam, hogy mindig új dolgot főzök, soha nem ugyanazt. Meg azt is, hogy túl bonyolítom a főzést, de azért ez az ebéd nagyon gyorsan elfogyott.

hozzávalók / 3 adag

A húshoz

A körethez

A borban párolt körtéhez

A gorgonzola mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsamellet megmossuk, megszárítjuk, bőrös oldalát beirdaljuk, mindkét oldalát 2-2 perc alatt elősütjük. Ezt követően annyi kacsazsírt teszünk  rá, hogy az elfedje, és előmelegített sütőbe téve hőkezeljük, konfitáljuk.
  2. A burgonyát sós vízben megfőzzük. 3-4 ek kacsazsíron megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, és a főtt burgonyával összekeverjük.
  3. Egy evőkanál vajat  serpenyőben felolvasztunk, hozzáadunk 1 ek mézet, a megpucolt, magházától megszabadított, felezett körtéket, egy kanál rózsaborsot, valamint 1 dl rozé bort, fedő alatt kb. 10 perc alatt megpároljuk.
  4. A gorgonzola mártáshoz szárazon megpirítunk 10- 12 szem diót, majd felolvasztunk egy ek. vajat, beletördeljük a sajtot, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, felöntjük a tejszínnel, és adunkhozzá petrezselyemzöldet. Összeforraljuk az ízeket 1-2 perc alatt.
  • sütési hőfok: 100°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 638
elküldve: 5
receptkönyvben: 79
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kacsamell hagymás tört krumplival, konfitált kacsamell körtével, gorgonzolás kacsamell

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Fri, 2014-11-28 01:13

Kedves Evi neni!
Nagyon finom lett a kacsa, meg a ferjem is ette joizuen, pedig o csak pulykat szokott Thanksgiving-kor, mert azt szereti jobban. Koszonom megegyszer a tanacsokat, ezutan igy fogom sutni, mert igy mindenki megeszi.

L♥ve, witch

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2014-11-28 09:38

Kedves Witch!

Ez a magyar "pulyka", szerintem sokkal finomabb. Örülök. hogy sikerült a családot elkápráztatni.
Ölellek: Évi néni

witch
witch / witch Sat, 2014-11-15 14:51

Kedves Evi neni!
Meg soha nem sutottem igy kacsat, de ki szeretnem probalni, mert Thanksgivingre lesz egy jonehany vendeg es ezt elore is el tudom kesziteni. Az a nagy problemam, hogy se kacsazsirt, se hajat itt nem kapni es egy itteni recept olivaolajat ir, hogy az is jo. Szerinted? Vagy disznozsir is jo helyette? Mert azt lehet kapni.
udv:witch

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2014-11-16 17:17

Kedves Vitch!
Esetleg egész kacsát lehet kapni? Mert arról szerezhetnél zsírt, vagy pedig zsírosabb mellet válassz, mert abból rengeteg zsír kisül. Én ebben az esetben mindenképpen zsírt ajánlok, semmiképpen sem olajat. Kompromisszumnak esetleg valóban megteszi a disznózsír, de az igazi mégis csak a kacsa lenne.
Üdv: Évi néni

witch
witch / witch Sun, 2014-11-16 20:17

Igen, egesz kacsat arulnak fagyasztva. Kulon mellett vagy combot azt hiszem csak postan kuldenek. Igy akkor rendben van, mert lesz eleg zsir ala. Koszonom a gyors valasz!

udv:witch

2451
kacsamell 85 dkg
kacsazsír 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 60 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
0 ízlés szerint
vaj 1 ek
körte 2 közepes db
méz 1 ek
rózsabors 1 teáskanál
édes rosé 1 dl
vaj 1 ek
gorgonzola 10 dkg
habtejszín 1 dl
dió 1 marék
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 tk