Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Konfitált lazacfilé zöldfűszeres tagliatellével és kapormártással

Konfitált lazacfilé zöldfűszeres tagliatellével és kapormártással
Konfitált lazacfilé zöldfűszeres tagliatellével és kapormártással
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mióta az egyik üzletláncnak köszönhetően lakhelyemen is elérhető a lazac szinte bármikor, kipróbáltam néhány receptet, és ez a kedvencem!

Egy igazán elegáns és finom fogás ünnepekre, különleges alkalmakra szoktam készíteni.

hozzávalók / 4 adag

Konfitált lazacfilé

Kapormártás

Zöldfűszeres metélt

ajánlat

Egy kis citrommal tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Konfitált lazacfilé

  1. Marinálás: lazacfilét sóval, fehérborssal, reszelt citromhéjjal ízesítve tegyük hűtőbe 1 órára.
  2. Ha letelt, mossuk le róla óvatosan a fűszereket és töröljük szárazra.
  3. Egy kisebb edénybe öntsünk annyi olívaolajat, amennyiben elmerül majd teljesen a lazac. Ezt melegítsük elő sütőben 55 fokra.
  4. Konfitálás: A szárazra törölt lazacfilét merítsük óvatosan az olajba és tegyük a sütőbe. Lefedve 80 fokos sütőben 20 percig hőkezeljük. Ha látjuk, hogy megjelennek fehérjekicsapódások a hal felületén, jó úton járunk! :-) (Eleinte a jénaiban csináltam, hogy lássam mi zajlik.)
  5. Tálalás előtt felhevítünk egy teflonserpenyőt, a bő olajból kiemeljük a filéket, és mindkét oldalukat fél-fél percig sütjük.

Kapormártás

  1. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és fehér habzásig hevítjük.
  2. Forrásban levő alaplével és borral felöntjük, majd állandó keverés közben kiforraljuk, kaporral és tejszínnel ízesítjük.

Zöldfűszeres tagliatelle

  1. Forrásban levő sós, olajos vízben 3 perc alatt kifőzzük a tésztát.
  2. A mártás egy részével és friss petrezselyemmel elkeverjük.
  • sütési hőfok: 80°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 075
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

MissEve

Mióta szakács: 2012.06.29.
18 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kapros lazac tésztával, konfitált lazac kapormártásban

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Thu, 2014-11-20 04:17

Ez nagyon jo, ki is probalom holnap. Nincs homerom, mennyi ideig kell az olajat melegiteni es hany fokon, hogy 55C legyen?

1483
lazac 20 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
0 ízlés szerint
olívaolaj 5 dl
fehér bors 0 ízlés szerint
vaj 100 g
finomliszt 75 g
fehérbor 1 dl
alaplé 1 dl
főzőtejszín 1 ml
kapor 1 csokor
fehér bors 0 ízlés szerint
tagliatelle 20 dkg
petrezselyem 1 csokor