Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Könnyed barackos sült joghurtpuding

Könnyed barackos sült joghurtpuding
Könnyed barackos sült joghurtpuding
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran készítek friss gyümölcsből desszertet, ez is egy ilyen alkalomból készült. Kissé a sajttortára emlékeztető savanykás, édes íz, mely nagyon jól esik a nyári melegben. Csak össze kell keverni, és megsütni:-)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

1. Ha 1 percre forró vízbe mártjuk a barackot, könnyen lejön a héja. 

2. A megmaradt joghurtsavót felhasználhatjuk turmixok, főzelékek, levesek készítéséhez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackot meghámozzuk, és kisebb kockákra vagdossuk. A joghurtot lecsöpögtetjük. Ez úgy készül, hogy egy szűrőt egy tálra teszünk, ebbe konyhai törlőpapírt vagy nedves konyharuhát helyezünk, és beleöntjük a joghurtot.
  2. A kockákra vágott barackot, lecsöpögtetett joghurtot és a többi hozzávalót jól összemixereljük.
  3. Tűzálló kis edénykékbe vagy szilikonformákba kanalazzuk, díszíthetjük barackkal és mazsolával.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ha kihűlt, pár órára vagy 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
  5. Tálaláskor hintsük meg fahéjjal. Jó étvágyat kívánok!:-)
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 412
elküldve: 0
receptkönyvben: 77
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

barackos joghurtpuding, barackos sült puding, sült joghurt, diétás desszert, nyári desszert

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

175
görög joghurt 400 g
őszibarack 1 db
vanília kivonat 1 kávéskanál
erythritol 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint
mazsola 1 marék