Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Könnyed citromtorta sütés nélkül

Könnyed citromtorta sütés nélkül
Könnyed citromtorta sütés nélkül
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves hölgy ismerősömtől kaptam ezt a receptet. Köszönet neki érte.:)

Úgy hozta az élet, nagy boldogságomra, hogy augusztusban született mindkét unokám. Elrepültek az évek és most a 4. évüket ünnepeljük meg:)

Az egyik tündéri 4 évesünknek készítettem ezt a tortát a szülinapjára. Nagyon ízlett neki, öröm volt látni a körbe maszatos, habos pici száját:) De a felnőttek is lelkesen ették, könnyű, hűsítő édesség volt a nagy kánikulában.  

A másik pici tündér tortáján még töröm a fejem.:)

hozzávalók / 6 adag

  • 2 nagy doboz jó minőségű tejföl
  • fél l habtejszín
  • 2-3 habfixáló
  • kb. 40 dkg babapiskóta
  • 1/2 l fanta citrom (csak ez a jó!)
  • 1 zacskó vaníliás főzős puding
  • porcukor ízlés szerint
  • 1 db jó nagy citrom
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lereszeljük a citrom héját, a levét alaposan kinyomjuk, és átszűrjük.
  2. A tejszínt felverjük jó keményre a habfixálóval + ízlés szerint porcukorral (kóstolgatjuk, hogy kellemesen édes legyen).
  3. Utána beletesszük a 2 nagy tejfölt, az egész citrom lereszelt héját + a levét, és óvatosan összekeverjük. (A tortaforma alját én le szoktam takarni alufóliával, utána rákapcsolom a peremet.)
  4. Kibéleljük babapiskótával. A krém felét rásimítjuk, kicsit megütögetjük, hogy mindenhova egyformán kerüljön. Jöhet a következő sor piskóta, ellentétes irányba, majd a maradék krém + ütögetés. Elsimítjuk, ha szükséges, hogy sima legyen.
  5. Berakjuk a hűtőbe.
  6. A fanta citromot a pudinggal összekeverjük a zacskón lévő előírás szerint (4 ek cukorral) megfőzzük. Ne főzzük meg teljesen, mert hűlés közben sűrűsödik még. TEJ NEM KELL!!!! A fanta helyettesíti a tejet.
  7. Kevergetve langyosra hűtjük, nehogy becsomósodjon, bebőrősödjön. Mikor félig kihűlt, - de még folyós - elővesszük a tortát és a közepétől kezdve óvatosan ráöntjük a tetejére. Vissza a hűtőbe. 1 éjszaka kell, hogy megpuhuljon a piskóta.
  8. Másnap éles, vékonypengéjű késsel körbevágjuk, leszedjük a peremet, és a torta szélét átkenjük, hogy dizájnos legyen.
  9. Tálalásig tartsuk a hűtőben. (Erre a tortára a 4 éves ünnepelt kedvéért szív alakú gumicukrokat tettem, mielőtt teljesen megdermedt volna a teteje. Picit belenyomkodtam. De lehet negyedelt, megfelezett, vékony citromkarikákat is tenni rá, akkor viszont a puding alá.)
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 077
elküldve: 13
receptkönyvben: 143
elkészítve: 1/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromtorta, sütés nélküli citromtorta, könnyű citromtorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2013-02-09 16:09

Ühüm:) Bár mire fényképezték (nekem eszembe se jutott) a kicsi lány belemaszatolt:) És finom is, egyszerű és nem kell sütni. Ha újra citromtortát csinálsz, nyugodtan kipróbálhatod. Nyugodt lelkiismerettel ajánlom:)

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2012-08-24 15:36

kedves jooshi,
csak hogy időbe szóljak, nem kell bele zselatin...csak a tejszínhabba habfixáló. Célszerű mind a 3-at beletenni, hogy jó kemény hab legyen. Persze ez is függ a minőségtől. A tejföl 20 %-os legyen.
Remélem, hogy lesz még kedvedre való receptem:)

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2012-08-24 15:10

szió
Valóban többféle súlyú tejföl kapható. Mindegy melyiket veszed meg, a tejföl mennyiségétől függően több-kevesebb krémed lesz. Én csak arra szoktam odafigyelni, hogy jó minőségű legyen, (sűrű, nem folyós) mert az nagyon fontos. A süti valóban kellemesen citromos, nem savanyú, tényleg nagyon finom, nyugodtan próbáld ki:) Szép napot Neked, Gabi

yooshi
yooshi Fri, 2012-08-24 15:19

Köszönöm!
Kicsit figyelmetlenül olvastam, illetve nem gondoltam át alaposan. Attól féltem, hogy a zselatin miatt nem mindegy a mennyiség, de másodszor elolvasva rájöttem hibámra.
További finom receptek reményével búcsúzom: yooshi

yooshi
yooshi Fri, 2012-08-24 15:02

Szia!
A nagy doboz tejföl az mekkorát jelent? Mert ma már oly sokféle kiszerelésben kapható...
Tetszik a torta, szeretem a citrom savanykásságát...