Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Könnyed nyári barackos desszert

Könnyed nyári barackos desszert
Könnyed nyári barackos desszert
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept anyukám kolléganőjétől származik. Forró nyári napokon üdítően hat ez a pillekönnyű édesség. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackot vékony cikkekre vágjuk.
  2. Egy közepes méretű jénai edény alját kirakjuk egy réteg babapiskótával, majd a barackok levének felével meglocsoljuk a piskótát.
  3. A tejföl felében elkeverjük a vaníliás cukor felét, rákenjük a piskótára, ráhelyezzük a cikkekre vágott barackot. A barackra ismét egy réteg piskótát rakunk, meglocsoljuk a barackbefőtt megmaradt levével, ugyanúgy megkenjük a második pohár vaníliás cukros tejföllel, majd ráhelyezzük a barackcikkeket.
  4. Tetejét citromfűvel díszíthetjük.
  5. Tálalás előtt 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 362
elküldve: 2
receptkönyvben: 180
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Norcy

Mióta szakács: 2011.02.03.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

barackos tejfölös desszert, babapiskótás réteges süti

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hasznos Virág
Hasznos Virág / Hasznos Virág Sat, 2018-06-16 09:12

Végre rátaláltam:-)
Egyszer már elkészítettem és elfeledkeztem róla, de szomszédomnak is adtam belőle, amit felemlegetett, hogy nem akarok megint csinálni, mert neki is nagyon ízlett?.
Most újra megteszem. Köszönöm és gratulálok! Vira

Mamokam0129
Mamokam0129 Sun, 2015-07-05 15:01

Konzerv barack leve helyett barackos joghurttal locsoltam meg a piskótákat, hát nem rontotta el és még üdítőbb, "ízgazdagabb"lett!

szneki
Szneki / szneki Tue, 2011-08-09 10:03

Szia Norcy!
a friss barack is jó lédús:)na de be is fejeztem:)
üdv..zsuzsi

petrezselyem
petrezselyem Mon, 2011-08-08 14:20

Kedves Norcy!
Köszönöm gyors válaszodat,hamarosan el is készítem.Mindenképpen beszámolok róla,de szerintem biztos fincsi és ízleni fog,mert szeretem az ilyen egyszerű és nagyszerű desszerteket!Köszönöm!:)

Norcy
Norcy / Norcy Mon, 2011-08-08 10:15

Petrezselyem!

Nyugodtan csinálhatod egy nagy tejföllel (én 2 kicsivel csináltam), de akkor szerintem 5 vaníliás cukrot keverj bele. Kicsit krémesebb lesz a süti, de ez nem baj. Írd meg, hogy hogy sikerült, ízlett-e. :)

Norcy
Norcy / Norcy Mon, 2011-08-08 10:12

Kedves szneki!

A barack konzerv a leve miatt szükséges, mivel ez kell ahhoz, hogy a piskóta átázzon, jó ízű legyen és megpuhuljon.

Norcy
Norcy / Norcy Mon, 2011-08-08 10:09

Kedves Tuvia13!

Köszönöm a kedves hozzászólást, ha elkészíted a desszertet, remélem ízleni fog. :)

petrezselyem
petrezselyem Sun, 2011-08-07 23:31

Kedves Norcy!Érdekelne,hogy mekkora tejfölből csináltad?Két kicsi,vagy két nagy kell hozzá?Válaszodat előre is köszönöm!:)

szneki
Szneki / szneki Sun, 2011-08-07 21:40

Szia Norcy!
egyszerű és guszta a recepted,de ilyenkor mikor tele a piac őszibarackkal,miért konzervből készíted?Nem kötekedni akarok,csak egy kérdés,mikor megpillantottam a receptet,egyből gondoltam,friss barackból van,mikor olvastam rájöttem nem...Vagy amikor feltöltötted még nem volt barack szezon?Elnézést ha kukacoskodónak tűntem...
Elmentettem a receptet!
üdv.:Zsuzsi

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Sun, 2011-08-07 18:11

csodás ez a kép, nagyon ügyes lett! a recept is tetszik -nekem való- de nem tudok betelni a színekkel :D

459
őszibarack konzerv 350 g
tejföl 350 g
vaníliás cukor 4 csomag
babapiskóta 200 g