Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Könnyű burgonyasaláta

Könnyű burgonyasaláta
Könnyű burgonyasaláta
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám régi jól bevált krumplisalija. Ezt még valami postán rendelt kártyákból kezdte el gyártani :)

hozzávalók / 4 adag

A burgonya salátához

A joghurtos salátához

ajánlat

Lehet csak magában fogyasztani, de sült húsokhoz is nagyon jó köret.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát, a tojásokat, és a hagymát megtisztítjuk. A hagymát finomra vágjuk, a salátástálba tesszük. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és tojást. Az ecetet, a cukrot, a sót és a borsot összekeverjük, és ráöntjük, átforgatjuk a salátánkat.
  2. A tojássárgáját a joghurttal és az olajjal elkeverjük. Az almákat hámozva kis kockákra vágjuk, az uborkákat karikázzuk, és apróra vágjuk a paradicsomot. Ezeket összekeverjük, és ráöntjük a joghurtos dressinget.
  3. A két "salátát" összekeverjük, és ha még kell ízesítjük.
  4. Paradicsommal és tojással díszítjük.


 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 153
elküldve: 5
receptkönyvben: 292
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszta

Mióta szakács: 2012.01.05.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

majonézes krumplisali, burgonyasaláta, hagymás-joghurtos krumplisaláta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

305
burgonya 6 közepes db
főtt tojás 4 db
lila hagyma 1 közepes fej
fehérborecet 1 ek
cukor 1 teáskanál
1 tk
bors 0.5 tk
tojássárgája 1 db
joghurt 150 ml
napraforgó olaj 2 ek
alma 1 db
csemegeuborka 2 db
paradicsom 2 db