Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Könnyű citromos torta

Könnyű citromos torta
Könnyű citromos torta
80 perc / előkészület: 25 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finomságokra mindig kell időt szorítani, ha éppen borús az idő, és senkinek semmi kedve kimozdulni, akkor a közös sütögetés a legjobb program. Főleg, ha a cula mosogat!

hozzávalók / 8 adag

Torta

Máz

Szólj hozzá!

elkészítés

Torta

  1. A sütőt 200 Celsius fokra előmelegítjük. Egy citrom héját lereszeljük, majd kifacsarjuk a levét. Ehhez hozzáadjuk az olajat és a narancslevet.
  2. A tojásokat egyesével a cukorhoz adjuk, mindegyikkel legalább 1 percig verjük, amíg szép habos, sárga massza nem lesz belőle.
  3. A kész masszához hozzáadjuk az összes folyékony hozzávalót (narancslé, citromlé, citromhéj, olaj), majd a sütőporral alaposan elkevert lisztet is beleforgatjuk.
  4. A tésztát a kivajazott, kilisztezett formába töltjük, és a sütőben alul, légkeverésnél 180 Celsius fokon, körülbelül 50-55 percig barnára sütjük.

Máz

  1. Amikor elkészült a sütemény a 10 dkg porcukrot és egy fél citrom levét elkeverjük egy habverő segítségével, majd a langyos süteményre csurgatjuk. Végül reszelt citrom és/vagy narancshéjjal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 800
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nemesene

Mióta szakács: 2015.07.23.
5 recept

receptjellemzők

konyha: görög
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

citrusos torta cukormázzal, citromtorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

592
tojás 4 db
finomliszt 30 dkg
cukor 25 dkg
porcukor 10 dkg
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
napraforgó olaj 2 dl
narancslé 2 dl
sütőpor 1 csomag
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
porcukor 10 dkg