Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Könnyű curry

Könnyű curry
Könnyű curry
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem voltam soha oda az indiai konyháért, mindig is nagyon csípősnek találtam (még a nem csípős is csípős, ilyen nyeszlett vagyok), úgyhogy amikor a diétám része ezt a receptet írta, kicsit meg voltam rettenve, hogy éhen maradok. Viszont a vége nagyon jó lett ennek a receptnek, és annyira ízlett, hogy alig bírtam megállni, hogy ne egyek még többet belőle. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kis edényben összekeverjük a citromlevet a curry porral, amíg pürés nem lesz.
  2. Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és rádobjuk a felkockázott vöröshagymát, kicsit pirongatjuk. Majd hozzáadjuk a fokhagymát, a csirkét és a curry pürét is. Vigyázzunk, hogy a fokhagyma meg ne égjen.
  3. Hozzáöntjük az alaplevet, paradicsompürét, sót, borsot, és összefőzzük az egészet 15 percig lefedve, majd 15 következő percig hagyjuk még tovább rotyogni.
  4. Rizzsel és naan-nal lehet tálalni, és teljes lesz az indiai élmény!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 311
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

currys csirke, csirke curry, currys csirkemell

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

142
citromlé 1.5 ek
curry por 1 ek
vaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
csirkemell filé 1 db
alaplé 5 dl
passzírozott paradicsom 9 dkg