Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Könnyű gesztenyés kocka

Könnyű gesztenyés kocka
Könnyű gesztenyés kocka
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon könnyű kakaós piskóta, egy nem túl édes, habkönnyű krémmel.

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Gesztenyekrém

Tejszínhab

Teteje

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta+összeállítás

  1. Szétválasztjuk a tojásfehérjét, a sárgáját. Kemény habot verünk a sóval, a tojásfehérjékből, majd felváltva, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat és a cukrot.
  2. Fokozatosan hozzáadjuk az összekevert kakaós, keményítős lisztet.
  3. A masszát egy 30×40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 C fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre sütjük.
  4. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan távolítsuk el róla a sütőpapírt. Tegyük egy tálcára a tésztát, kenjük rá a gesztenyekrémet, majd óvatosan a tetejére a keményre vert tejszínhabot is, melyet a csokiforgáccsal díszítettünk.
  5. Pár órára tegyük hűtőbe, és forró vízbe mártott éles késsel, kockákra vágva szervírozzuk.

Gesztenyekrém

  1. A pudingot, a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd közepes lángon sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, néha-néha keverjünk bele.
  2. Ha kihűlt, fellazítjuk 0,5 dl tejszínnel, majd a vajjal és a gesztenyemasszával, rummal alaposan kihabosítjuk. Óvatosan beledolgozzuk a maradék tejszínből vert, kemény habot is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30 × 40 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 9 989
elküldve: 1
receptkönyvben: 123
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés-tejszínhabos szelet, gesztenyés-pudingos süti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ilke1
Ilke1 Wed, 2016-01-13 20:36

Melyik növényi tejszítn lehet habbá verni? Mert én nem tudok olyanról,de érdekelne. Köszi...

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Wed, 2016-01-13 22:23

A Hulala cukrászati növényi habalapanyag. Én ezt használom.

Tejjel is hígítható
Egyéb adalékanyagokkal is felverhető (pl. kakaópor, pudingpor, joghurt, stb.)

284
finomliszt 3 evőkanál
étkezési keményítő 0.5 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 csapott ek
cukor 4 csapott ek
1 csipet
tojás 4 db
gesztenyemassza 25 dkg
vaj 10 dkg
tejszínízű pudingpor 1 tasak
cukor 2 csapott ek
tej 3 dl
növényi tejszín 1.5 dl
rum 1 ek
növényi tejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
étcsokoládé 5 dkg