Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Könnyű nyári káposztasaláta

Könnyű nyári káposztasaláta
Könnyű nyári káposztasaláta
30 perc / előkészület: 25 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha a káposzta nem elég zsenge, blansírozzuk sós vízben egy percig, majd öntsük szürőbe, öblitsük le hideg vízzel, hagyjuk hűlni, és azután forgassuk hozzá a salátaöntetet.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát megmossuk, a torzsáját kivágjuk, majd vékony csíkokra vágjuk.
  2. A tökmagokat egy forró serpenyőben (olaj nélkül) megpirítjuk, és hűlni hagyjuk.
  3. Egy tálban az ecetet elkeverjük a sóval, cukorral és a borssal. Hozzákeverjük az olajat, majd a végén hozzákeverjük a tejfölt, és a tormát.
  4. Az almát megmossuk, negyedeljük, magházát kivágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk, és beleforgatjuk a salátaöntetbe.
  5. Majd az egészet összekeverjük a káposztával.
  6. Megszórjuk a tökmaggal.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 632
elküldve: 0
receptkönyvben: 80
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

káposztasaláta, tormás-tejfölös káposztasaláta, pikáns káposztasaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

303
káposzta 1 kg
ecet 4 ek
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 8 ek
tejföl 150 g
torma 2 ek
alma 3 db
tökmag 100 g