Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Könnyű, nyári marharagu

Könnyű, nyári marharagu
Könnyű, nyári marharagu
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom étel! Hosszú lével, nyáridőben, köret nélkül. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha nagyon muszáj, rizst adjunk mellé, és száraz fehérbort, amivel készítettük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst hártyáitól megtisztítva felkockázzuk.
  2. Karikára vágjuk a répákat, a pórét, kockára a paprikát.
  3. Fedeles műanyag tálba tesszük a húst, rá a répákat, a paprikát, az egrest és a pórét. Lenyomkodjuk, jól összetömörítjük az egészet.
  4. Enyhén megsózzuk, rádobjuk a borsot, ráöntjük a bort – fontos, hogy a bor ellepje a kompozíciót.
  5. Egy napig szobahőmérsékleten, lefedve állni hagyjuk.
  6. Lábasba öntjük az olajat, lyukas kanállal rámerjük a borból a darabos cuccot.
  7. Rászeljük a gombát.
  8. A boros pácléből keveset ráöntünk és fedő alatt párolni kezdjük.
  9. A boros páclét időnként pótoljuk.
  10. Amikor a hús puha, a maradék boros pácléhez adjuk a mézet, elkeverjük, adjuk a liszttel elkevert tejfölt, azzal is jól öszzekeverjük.
  11. Az egészet a húsra öntjük, összeforraljuk.
  12. Tálaláskor frissen vágott petrezselyemzölddel szórjuk.


 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 19 123
elküldve: 6
receptkönyvben: 161
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fehérboros-zöldséges marharagu

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dina5
Dina5 Mon, 2010-08-16 12:10

Kedves Ildikó!
A hétvégén valami nagyon finom, könnyű marhahúsos ételt szerettem volna. Szinte azonnal megakadt a szemem a recepteden...gyorsan összeraktam a hozzávalókat és másnap elkészítettem. Hihetetlen sikere volt, a párom azt mondta MESTERMUNKA! Hálás köszönet a receptért! :)
Üdv: Dina

vadalma
vadalma Tue, 2010-07-13 19:37

Kedves Ildikó!
Kipróbálnám, de biztosan nem lesz baja a húsnak ebben az őrült melegben, ha szobahőmérsékleten hagyjuk állni egy napig? (30 fokban)

lvali
lvali Tue, 2010-06-22 21:06

kiprobaltam a receptet,egres nelkul,igy is nagyon finom lett.Koszi a receptet

illesera
illesera Wed, 2010-06-16 21:29

Hmmmmmmm! ez aztán csoda jól néz ki! kipróbálom biztosan! gondolom, pikáns, savanykás/édes ízú lehet ! bár én az egrest lehet hogy kihagyom, (azt nagyon nem szeretem), gondolom nem fog hiányozni különösebben!? üdv era

853
marhalapocka 60 dkg
sárgarépa 4 db
fehérrépa 4 db
póréhagyma 1 db
gomba 25 dkg
egres 15 dkg
paprika 2 db
fehérbor 1 l
fekete bors 20 szem
0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
méz 1 ek
napraforgó olaj 1 dl
finomliszt 1 csapott ek
petrezselyem 0 ízlés szerint